Am intocmit un regulament de ordine interioara, regulament cu care m-am prezentat la ultimul control ITM. Sunt sigura ca poate suferi imbunatatiri. Il atasez la documente utile.
M-ar interesa ce as putea sa adaug ca si capitole principale, avand in vedere ca acest regulament va fi "biblia" dupa care se va putea judeca un eventual conflict de munca.
I. DISPOZIŢII GENERALE
II. INSTRUCŢIUNI PROPRII DE SECURITATE ªI SÃNÃTATE ÎN MUNCÃ
III. PRINCIPII PROPRII DE NEDISCRIMINARE ªI DE RESPECTARE
A DEMNITÃŢII SALARIAŢILOR SOCIETÃŢII
IV. DREPTURILE ªI OBLIGAŢIILE SOCIETÃŢII ªI ALE SALARIAŢILOR SÃI
V. PROCEDURA DE ANGAJARE IN CADRUL S.C.
VI. REGULI DE DISCIPLINA MUNCII ÎN SOCIETATEA....
VII. ABATERI DISCIPLINARE ªI SANCŢIUNI APLICABILE ÎN SOCIETATEA....
VIII. RASPUNDEREA PATRIMONIALA A ANGAJATORULUI SI ANGAJATILOR
IX. PROCEDURA DE SOLUTIONARE A CERERILOR SI RECLAMATILOR INDIVIDUALE ALE SALARIATILOR
X. DISPOZITII FINALE
XI. ANEXE -ce fac parte integranta din regulament (legea mamelor)
Sunt sigura ca este un subiect daca nu interesant, cel putin stresant...
Rugamintea mea este sa cititi atent. L-am postat, asa cum am promis, la documente utile, in dreapta ecranului. Ramane doar sa-l descarcati.
Sunt sigura ca poate suferi modificari, adaugiri (nu ma refer aici la modificari specifice - cum ar fi de ex. pentru activitatea de paza si protectie) ci doar la cele de fond, al unui ROI- ROF- complet, ca si capitole obligatorii, care pot avea un rol decisiv in cazul unui conflict de munca si nu numai.
De ce sa nu se poata emite o parere - subliniez: parere, alaturi de acest ROI, dat doar ca exemplu.
Am intocmit acest ROI inspirandu-ma din Codul muncii (fostul cod al muncii).
Tocmai pentru ca acest "nou cod al muncii" va pune mare accent pe regulamentul de functionare al unei societati, am rugamintea sa emiteti pareri(ADAUGIRI, MODIFICARI)
Nu l-am citit atent pe tot dar mi-a sarit in ochi urm: " obligării salariatului la plata sumei de 5 lei pe zi pentru executarea cu întârziere a sarcinilor de serviciu" pe mine ma duce cu gandul la amenda si dupa cum stiti in Codul Muncii este interzis asa ceva
"Art. 265. - (1) Amenzile disciplinare sunt interzise. "