avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament de ordine interioara

Stie cineva care este procedura de intocmire a unui ROI?
Am intocmit un ROI iar acum trebuie sa il aprobe sefii (deoarece nu avem desemnat un reprezentant al salariatilor). Pur si simplu il semneaza la final? Sau este o procedura mai complexa?
Iar in cazul in care am vrea sa facem adaugiri la acest ROI, care ar fi procedura? Se face un act aditional?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 15 Martie 2011
Regulamentul intern este un act juridic întocmit de angajator după consultarea cu sindicatul sau reprezentanţii salariaţilor, prin care se stabilesc o serie de drepturi şi obligaţii, reguli disciplinare şi proceduri de soluţionare a anumitor aspecte legate de raportul juridic de muncă.
Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa salariaţilor conţinutul regulamentului intern, acesta producând efecte faţă de salariaţi din momentul încunoştiinţării lor. Modul concret de aducere la cunoştinţă a acestuia se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, sau prin conţinutul regulamentului intern.
De asemenea, regulamentul se afişează la sediul angajatorului.

Regulamentul de oridine interioara se semneaza de catre conducerea societatii.
În situaţia în care intervine o modificare a regulamentului intern, aceasta este supusă procedurii de informare a salariaţilor.
As adauga, ca informarea salariatilor cu privire la continutul ROI sa se materializeze si cu semnarea regulamentului de catre acestia. In acest fel nimeni nu poate invoca ca nu a luat la cunostinta despre prevederile sale.
Asadar, din cate am inteles, mai intai il vor semna sefii mei, dupa care il vor semna ( intr-un tabel de la finalul ROI) toti angajatii. Iar in cazul in care mai doresc ... pe parcurs... sa mai faca adaugiri... fac act aditional la ROI pe care il vor semna din nou cu totii? Va multumesc frumos pentru interesul acordat!

Regulamentul de ordine interioara este acelasi care se gaseste pe site pt toate societatiile indiferent de profil?sau tr adaptat?eu am avut control de la itm si imi cere sa prezint acest regulament, am cautat pe site si am gasit model, il pot da asa sau tr sa fac adaugiri?mentionez ca este pt un restaurant, poate ma puteti ajuta.
Modelul gasit il puteti adapta pentru societatea respectiva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model regulament intern andutza_04 andutza_04 Va rog ma puteti ajuta cu un model de regulament de ordine interioara pentru un bar? Multumesc din suflet! (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara actualizat pentru 2011 Ani Bakos Ani Bakos Bună ziua,urmăresc cu mare interes discuţiile de pe Forum şi mulţumesc tuturor celor ne împărtăşesc din cunoştinţele şi experienţa lor.V-aş ... (vezi toată discuția)
Regulament intern Vioreld Vioreld buna ziua. am niste salariati care nu vor sa semneze regulamentul intern ( prefer sa-i pun sa semneze pt. ca e o dovada buna pt. cei de la ITM cand vin in ... (vezi toată discuția)