avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Noua lege a pensiilor are o lipsa in continutul ei. Ce ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Noua lege a pensiilor are o lipsa in continutul ei. Ce facem in cazul acesta?

In noua lege a pensiilor la sectiunea pensia de invaliditate este un gol !
Ce se intampla cu oamenii care si-au pierdut capacitatea de munca in urma unei boli obisnuite si sunt propusi pentru pensionare cu gradul 2 de invaliditate, la varsta respectiva vin din campul muncii si nu au realizat stagiul necesar de cotizare ?
De exemplu persoana in cauza are varsta de 42 ani (mai exact 41 ani si 6 luni) si 10 ani stagiu de cotizare.
Se intoarce la munca chiar daca nu este capabila ? Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ysmine, utilizator
Cel mai recent răspuns: ysmine , utilizator 11:51, 19 Iulie 2011
Multumesc, de acolo nici o rezolvare !!
Trebuie sa te resemnezi ( ramai fara nici un venit , te intretine cine poate, cine vrea ) sau sa te intorci la lucru indiferent daca starea sanatatii nu ii permite !!

Toti anii in care ai cotizat se duc pe "apa sambetei" cine se foloseste de ei, macar sa ti se returneze lunar ca o renta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate fara cotizare poplavinia poplavinia Buna! Verisoara mea are 40 de ani si este diagnosticata cu tetrapareza spastica inca de la 18 ani. Are gradul 1 de handicap, asistent personal si o ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate-schimbari de grad ContSters377905 ContSters377905 Mentionez ca am fost pensionata in 26.06.2001 la varsta de 42ani, 6luni si 4 zile in gradul 2 de invaliditate cu o vechime in munca de 20 ani,6 luni,15 zile.In ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara vechime in munca scorus69 scorus69 Buna ziua o ruda de a mea este nascut in 1972 si nu are pe cartea de munca decat 5 ani de munca.Acum are probleme mari de sanatate.Poate cumva sa se ... (vezi toată discuția)