avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl cu activitate redusa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl cu activitate redusa

Chiar daca stau in canada mi-ar placea sa deschid un srl dar cu activitate redusa (2-4 luni / an).

Exista acest termen de srl cu ativitate redusa(sau sezoniera) in legislatie?
Daca da unde se pot gasi informatii oficiale despre asta?!

Thank you !
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 15:07, 26 Mai 2008
Exista posibilitatea sa infiintati o societate comerciala cu raspundere limitata si sa solicitati la Registrul Comertului suspendarea activitatii, urmand ca la momentul cand doriti inceperea activitatii sa faceti o cerere de reluare a activitatii.

Av.Mirela Mocanu
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Asa este. Daca societatea nu are activitate, tot trebuie sa aibe documentele contabile si sa depuna bilantul la 31 decembrie. Daca se solicita suspendarea activitatii, pe ce perioada se poate face acest lucru? Adica este o perioada limitata (de ex., 3 ani) sau este o perioada nedefinita? M-ar interesa si pe mine acest lucru ...
Normal mi s-ar parea sa pot sa trec in statutul firmei faptul ca societatea desfasoara activitate redusa in care sa fie specificata perioada .
Dar daca asta nu este legal fac si cereri, doar ca trebuie sa fac prea multe cereri in functie de perioadele in care voi desfasura activitate, dar asta nu mi se pare prea corect si nu ma incurajeaza prea tare sa fac ceva !
Chiar nu este alta varianta?!

Raspunsul e unul bun si la care nu m-am gandit! thank's
liail a scris:

Asa este. Daca societatea nu are activitate, tot trebuie sa aibe documentele contabile si sa depuna bilantul la 31 decembrie. Daca se solicita suspendarea activitatii, pe ce perioada se poate face acest lucru? Adica este o perioada limitata (de ex., 3 ani) sau este o perioada nedefinita? M-ar interesa si pe mine acest lucru ...

Inactivitatea temporara, trebuie anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.
Pentru formalitatile necesare inscrierii in registrul comertului a suspendarii activitatii, vezi pagina de internet a ONRC (onrc.ro).
Multumesc, cam asa stiam si eu, dar vroian sa fiu mai sigura ... "Am" un SRL, administrator strain, mi-a dat imputernicire pe 18 luni dar au trecut patru ani si a disparut in ceata ... am cheltuit tot capitalul pe contabil si sint complet in ceata cu ce am de facut de aici inainte. Nici macar bani sa solicit trecerea SRL-ului in inactivitate nu mai sunt (este cam 300 lei, sau cel putin asa era cam acum un an)

Alte discuții în legătură

Durata de functionare expirata gyandy gyandy Buna ziua. Am vrut sa dizolv si sa lichidez un SRL.care este inactiv de 27 de ani,in statut este durata trecuta 25 ani. Am depus actele la ORC ,le-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Suspendare temporara activitate srl apd apd buna ziua, ma intereseaza sa aflu care este procedura si etapele de suspendare temporara a activitatii unei SRL (2 asociati, 1 angajat, Bucuresti) pentru o ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca s-a mai scris pe tema aceasta insa nu chiar ce doresc eu sa stiu. In ce lege gasesc baza pentru suspendarea activitatii unei firme ? Pe cat ... (vezi toată discuția)