avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare activitate firma

Am vazut ca s-a mai scris pe tema aceasta insa nu chiar ce doresc eu sa stiu.

In ce lege gasesc baza pentru suspendarea activitatii unei firme ?
Pe cat timp o pot suspenda (banuuiesc ca exista o limita) ?
Unde trebuie sa merg ? ORC si Admin Financiara ?
De ce acte e nevoie ?

Multumesc. Astept raspuns la oricare dintre aceste intrebari.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:15, 22 Aprilie 2010
1. Suspendarea activitatii se face in baza Legii 31/1990
2. Perioada max de suspendare este de 3 ani
3. Trebuie sa mergeti la ORC
4. Actele le veti afla la ORC
Redau mai jos textul Art. 237 din Legea nr. 31/1990 referitor la posibilitatea suspendarii activitatii societatii si durata acesteia:

(1) La cererea oricãrei persoane interesate, precum si a Oficiului Naþional al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societãtii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerþului;
c) societatea si-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au dispãrut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinþa cunoscutã;
d) societatea nu si-a completat capitalul social, în conditiile legii.
(2) Dispoziþiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile în cazul în care societatea a fost în inactivitate temporarã, anuntatã organelor fiscale si înscrisã în registrul comertului. Durata inactivitãtii nu poate depãsi 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori se poate suspenda activitatea unei firme? derderian derderian am o firma care am ai avut suspendata activitatea intre 2001 si 2004. se mai poate suspenda acum, de exemplu intre 2010 si 2013??? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)