avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresarea copilului de catre alt copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresarea copilului de catre alt copil

Stimata Doamna, Stimate Domn,

Am nevoie de sfatul dvs cu privire la problema cu care ma confrunt. Faptele sunt urmatoarele:
In clasa copilul meu (cls 1 a) este scolarizat un baiat foarte agesiv. Adica are un comportament violent si un limbaj vulgar cu toti colegii si cu invatatoarele. A spart capul unui baietel, a spart nasul unei fetite, a scos un dinte unui alt baietel, copilul meu fost lovit puternic in burta cu un capac de plastic, a aruncat in invatatoare cu un scaun... si mai sunt dar nu le stiu pe toate acum. DIn cauza acestui copil orele nu se pot desfasura intr-un ritm normal, si toti, copii si invatatoare sunt stresati pana la terorizare. Parintii cat si invatatoarele au incercat sa discute cu mama baietelului in sensul de a lua masuri dar rezultate nu s-au obtinut. Mama baiatului agresiv nu este o persoana cu care se poate comunica. Sa stau zilnic cu grija "ca astazi va fi iar agresat copilul meu" nu este o solutie.
1. Doresc sa stiu catre ce organizatii, foruri, etc trebuie sa adresez sesizari, reclamatii, etc.
Eu sunt convinsa ca acest copil are nevoie de educatie speciala.
2. Daca parintii nu vor sa accepte ideea ca acest copil are nevoi speciale, care este calea de a ii face sa apleze la specialisti (psihologi, psihiatrii, etc) ?
Mentionez ca este vorba de o scola de stat din sectorul 2.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:34, 24 Mai 2008
Adresaţi-vă cu o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 2 ([ link extern ] /),
în vederea efectuării unei anchete sociale pentru evaluarea problemei sociale cu care se confrunta acea familie în scopul solutionarii aspectelor sesizate.
De asemenea, faceţi o sesizare şi conducerii şcolii prin care detaliaţi aceste probleme şi solicitaţi ca în cazul în care nu se iau măsuri urgente, veţi fi nevoită să transferaţi copilul dv. la o altă clasă/şcoală.
Faceţi o sesizare şi Inspectoratului şcolar în care arătaţi situaţia dată.
După toate acestea, este imposibil ca să nu se întâmple nimic. În cazul în care până la finele anului şcolar nu se iau măsurile necesare pentru eliminarea acestor probleme, veţi transfera copilul la altă clasă sau şcoală...;)

Copiii trebuie să beneficieze de drepturile generale ale omului, la care suntem toţi îndreptăţiţi încă din momentul naşterii. Drepturile omului înseamnă să îi tratezi pe ceilalţi aşa cum ţi-ar plăcea ţie să fii tratat, şi anume cu demnitate, respect, egalitate şi dreptate, şi se aplică fără deosebire de cetăţenie, naţionalitate, rasă, etnie, limbă, sex, orientare sexuală, abilităţi sau orice alt statut.
Copiii diferă de adulţi, sunt vulnerabili, trebuie să se joace, sunt în proces de dezvoltare şi au nevoie de oarecare autonomie. De aceea ei au nevoie de drepturi proprii, cu caracter special.
Drepturile copilului sunt următoarele:
1. drepturile de protecţie – se referă la protectia împotriva oricărei forme de abuz fizic sau emoţional, precum si împotriva oricărei forme de exploatare;
2. drepturile de dezvoltare – se referă la disponibilitatea şi accesul la toate tipurile de servicii de bază, precum educaţia şi serviciile de îngrijire medicală
3. drepturile de participare – se referă la dreptul copilului de a fi implicat în deciziile care îl privesc. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil bătut de colegi de școală. poate fi cineva tras la răspundere? s-a mai întâmplat acest lucru și nu s-a luat nicio măsură Ioana.Adrian Ioana.Adrian Băiatul meu a venit bătut 2 zile de la școală de către un coleg și verișoara acestuia dintr-o altă clasă.Am sunat doamna învățătoare și dansa a ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)