avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor tura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor tura

Buna ziua. Am o nelamurire. Sunt la program de 8 ore si urmeaza a fi schimbat in 12/36 12/48. La acest program se adauga un spor de tura de 15%. Intrebarea mea este daca orele de noapte se platesc separat sau nu se platesc deoarece am sporul de tura. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 10:55, 5 Martie 2011
Orele de noapte trebuiesc platite separat.
Sporul de tura e 15% din salariul de incadrare?
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
Popa Adrian, Contabil
Inca nu am semnat pentru noul program dar stiu sigur ca cei 15% este din salariul de incadrare.
Utilizatorul este asistent medical. Cf cu legea 285 se plateste doar spor de tura sau spor de noapte Nu amandoua.Este15 la suta din salariul de incadrare la nivelul lui 31 dec 2009 minus 25 la suta si plus 15 la suta. Cam complicat....
stelarman a scris:

Utilizatorul este asistent medical. Cf cu legea 285 se plateste doar spor de tura sau spor de noapte Nu amandoua.Este15 la suta din salariul de incadrare la nivelul lui 31 dec 2009 minus 25 la suta si plus 15 la suta. Cam complicat....

:offtopic:
Nu-i deloc complicat.
"Las-o mai ca merge-asaa, ne-am obinuit cu eaaa...las-ooo....las-ooo!!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 12/24 - calcul ore covi covi Buna ziua , Lucrez intr-o unitate spitaliceasca , programul este de 12/24 adica 7-19,19-7 cu liber 24 s.m.d ( nu avem liber 48h dupa tura de noapte ci, 24 ... (vezi toată discuția)
Turele de noapte ada2000 ada2000 Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar ... (vezi toată discuția)