avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs la ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs la ordonanta presedintiala

Buna seara.
As vrea sa stiu daca in cazul in care fac recurs la sentinta pronuntata in cazul unei ordonante presedintiale
se pastreaza numarul initial al dosarului,
in cat timp se judeca recursul si
daca suntem citati la proces reclamantul si paratul sau tb sa ne interesam la tribunal?
Cel mai recent răspuns: irina ionescu , utilizator 21:37, 23 Mai 2008
La instanta de recurs se va da un alt numar la dosar.
Potrivit art.582 alin.1 c.proc.civ., „ordonanţa este supusă recursului în termen de 5 zile de la pronunţare , dacă s-a dat cu citarea părţilor, şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea părţilor”.
Recursul se judecă de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor (art.582 alin.3 c.proc.civ.).
Prin urmare, veti fi citati.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lilianabh lilianabh Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii in ordonanta presedintiala cris_deo cris_deo Buna seara. anul trecut in 2009 in martie am deschis o actiune pt stabilire legaturi personale cu minorii pe cale de ordonanta presedintiala. Pe 19 august s-a ... (vezi toată discuția)