Buna-ziua ,
Am o firma de constructii si folosesc utilaje cu motorina.
Am intrebat si la finante(ca sa fiu mai sigura ) in ceea ce priveste deducerea TVA si deductibilitatea cheltuielilor cu combustibil.
Mi s-a spus , de asemenea , ca nu trebuie sa fac NIR , dar trebuie sa fac bonuri de consum....nu stiu exact daca zilnic sau lunar pt. ca nu mi s-a explicat mai mult.
Ma poate ajuta cineva cu mai multe lamuriri in ceea ce priveste acest bon de consum....si eventual un model de bon de consum (daca nu se foloseste modelul clasic)?
Va multumes!!!!!!!!
Hello,
Fiecare produs care intra in gestiune trebuie sa aiba NIR (nota intrare receptie) iar atunci cand un produs iese din gestiune se face cf. BC (bon consum).
In cazul unui ctr. prest. servicii incheiat cu "X", societatea dvs. presteaza diverse servicii la care foloseste si utilajele (utilajul) ceea ce inseamna ca pentru lucrarea contractata, societatea dvs. are costuri in care intra si costul carburantilor.
Deci: vom avea NIR la data alimentarii si BC in ziua cand utilajul respectiv este folosit la executarea lucrarilor.
Sper sa va fie de folos.
NB. Daca-mi lasati o adresa de mail va pot trimite si un model de BC / NIR.
Sau se pot folosi "Fise limita de consum",unde se fac inregistrari zilnice pe tot parcursul lunii,pentru fiecare utilaj in parte. Deasemenea sustin ca trebuie facut NIR si apoi scazut combustibilul pe baza bonului de consum sau a fisei limita.
Lucrez intr-o firma de constructii,unde utilajele pe care le folosim sunt alimentate cu combustibil,iar procedeul de scoatere din gestiune este cel mentionat mai sus.
Este a firmei. Firma are 1071-fabricarea painii si transporta paine la beneficiari.
Alte discuții în legătură
Contul 604
sheyda
Buna ziua as dori sa ma lamuriti daca se poate ... in cazul in care exista si factura la bonul de benzina/motorina acesta este inregistrat tot la 604? (vezi toată discuția)
Combustibil
luciapap
Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022?
Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)