Gabrielle Monique a scris:
Nu inlocuieste Registrul ,ci este mult mai facil pentru a evidentia cheltuielile si veniturile. Sunt doua lucruri distincte. Registrele sunt obligatorii. Evidenta contabila poate fi tinuta si fara ajutorul unui program de contabilitate. Cred ca asa am inceput toti,noi cei mai vechi in aceasta bransa.
Nu prea vad avantajul introducerii gramezii de date cerute de o aplicatie software doar pentru cateva totaluri afisate fara a folosi un calculator simplu, din moment ce aceleasi date - ba chiar mai putine date decat in aplicatia software - trebuie oricum scrise de mana in Registrul-Jurnal de Incasari si Plati, in Registrul-Inventar si in Fisa Mijlocului Fix.
Oricum daca ati stii ce haos este in domeniul asta... o gramada de PFA-uri pe care ii stiu eu (printre care multi medici cu CMI) isi tin contabilitatea doar pe calculator. Nu ca m-as baza eu foarte mult pe ce spun cei de la Finante (ma refer la cei care nu sunt organ de control ci doar inregistreaza declaratii si elibereaza adeverinte/decizii), dar inchipuiti-va ca unora dintre medici le-au spus acestia ca nu se mai snuruiesc registrele si ca nu mai trebuie sa tina Registru-Jurnal de Incasari si Plati pe hartie daca il au in calculator.