avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general jurnal de incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

jurnal de incasari si plati

buna ziua, am si eu o intrebare va rog, cum se completeaza in registru jurnal de i. si plati, dupa fiecare luna se trage linie si se calc. totalul?
ori se scrie in continuare pt luna urmatoare? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deacroxana , utilizator 15:54, 16 Noiembrie 2010
Se face lunar si se trece pe pagina urmatoare lasi un mic spatiu ca sa se vada

Ordin nr. 3512 din 27/11/2008

REGISTRUL-JURNAL DE ÎNCASÃRI ªI PLÃŢI (cod 14-1-1/b)

2. Se întocmeşte într-un singur exemplar de către contribuabili, făcându-se înregistrarea operaţiunilor efectuate pe baza documentelor justificative, distinct, pe fiecare operaţiune, FARA A SE LASA RANDURI LIBERE, după ce a fost numerotat, şnuruit, parafat şi înregistrat la organul fiscal teritorial.

Operaţiunile înregistrate în Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se totalizează anual.
Numerotarea filelor se va face în ordine crescătoare, iar după completarea integrală se deschide un nou registru înregistrat şi parafat, care va fi numerotat în ordine crescătoare.
În condiţiile conducerii evidenţei contabile în partidă simplă cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operaţiune economico-financiară se va înregistra în ordine cronologică, în funcţie de data de întocmire sau de intrare a documentelor. În această situaţie Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se editează lunar, iar paginile vor fi numerotate pe măsura editării lor.
Registrul-jurnal de încasări şi plăţi parafat şi înregistrat la organul fiscal teritorial va fi completat lunar, prin preluarea totalului sumelor din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi obţinut cu ajutorul tehnicii de calcul.

va rog sa-mi raspunda cineva care stie concret( adica care tine un asemenea registru). Cu scuzele de rigoare, am intrebat 2 contabili si nu au stiut sa-mi raspunda, mentionand ca nu stiu sa tina contabilitatea in partida simpla.

E simplu,trageti linie asa cum va spune si colegul mai sus si fara a lasa un rand liber treceti totalul.Va garantez ca nici un organ de control nu o sa fie "bucuros" ca nu exista totaluri pe luni.
Dupa cum ati citit in cazul utilizarii tehnicii de calcul "Registrul-jurnal de încasări şi plăţi se editează lunar".Eu personal editez lunar jurnalul,iar in registrul de incasari si plati trec doar totalurile lunare si evident anuale.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
cu scz. de rigoare, colegul dvs spune ca se lasa spatiu si se trece pe pagina urmatoare .
Sumele in jurnal se trec cele de pe chitanta, din care scadem tva-ul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru jurnal de incasari si plati mihaelatanasactb mihaelatanasactb Registrul de incasari si plati este obligatoriu de completat de mana sau poate fi generat cu un program de ctb in partida simpla,iar pe cel cumparat de la ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)