buna,
am si eu o nelamurire legat de un contract intre doua persoane fizice neautorizate
acum 4 ani ,o persoana a luat un imprumut de la o alta persoana, ei au facut un contract de mana ,cum ca creditorul va restitui banii luati imprumut debitorului cu dobanda aferenta.
pana aici totul bine si frumos, acum 2 ani debitorul a murit, iar fiul acestuia ameninta cu datul in judecata pe creditor pentru ca el vrea sa primeasca restul de bani
intrebarea mea este ca se mostenesc contractele astea sau inceteaza odata cu moartea uneia din parti?
multumesc
...pece va bazati cand faceti afirmatia?...un contract de credit incheiat cu o banca nu e tot de mana(sub semnat privata)?caz in care mostenitorii acceptanti trebuie sa plateasca?...
ART. 1191 Dovada actelor juridice al cãror obiect are o valoare ce depãseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnãturã privatã.
Nu se va primi niciodatã o dovadã prin martori, în contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde cã s-ar fi zis înaintea, la timpul sau în urma confectionãrii actului, chiar cu privire la o sumã sau valoare ce nu depãseste 250 lei.
Pãrtile însã pot conveni ca si în cazurile arãtate mai sus sã se poatã face dovada cu martori, dacã aceasta priveste drepturi de care ele pot sã dispunã
Imprumut
Fedora
Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze.
In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)