legile Romaniei imi permit sa o chem in instanta si sa i cer daune morale si materiale amantei sotului meu:
-cu care ma aflu in proces de divort (el l-a cerut, dupa 25 ani casnicie)
-care m a parasit, lasandu ma cu o pensie medicala=396lei si multiple probleme medicale
-si care in instanta a "prezentat" un venit lunar de 500lei; desi el realizeaza de N ori mai mult
amanta=contabila, casiera, secretara.
in unele state americane asa ceva este posibil (cazul Cynthia Shackelford, martie 2010)
am nevoie de un avocat foarte bun care sa faca "pionierat" in aceasta privinta
Sfatul meu este sa va cautati un avocat foarte tanar pentru a va reprezenta.
Dupa parerea mea trebuie sa fie la cel mult al doilea proces ca sa aiba rabdarea de a cauta argumente si sa nu va ceara bani multi.
Din pacate, in Romania veti avea mari probleme intr-un astfel de proces, cu precizarea ca,nu amanta este neaparat vinovata in primul rand, ci sotul dvs...
O problema in dreptul roman este si aceea ca, casatoria nu este considerata un contract, ci o uniune liber consimtita.
Delictul civil al sotului s-ar putea intemeia pe un adulter.Insa, adulterul este abrogat in Codul Penal.
Fapta amantei nu cred ca s-ar putea incadra ca si fapta delictuala potrivit legislatiei romane.Nu m-am gandit efectiv la acest aspect dar cred ca ar fi extrem de greu sa se dovedeasca acest lucru...
Cu siguranta ca doar practica judiciara straina va poate ajuta intrucat in Romania nu cunosc un caz in care o persoana aflata in situatia dvs. a castigat procesul.
Va trebui sa si timbrati la valoare in functie de daunele cerute in actiunea dvs.
Daca veti dori sa deschideti un astfel de proces ar fi indicat sa analizati si jurisprudenta CEDO.
Buna seara doamna,
Nu sunt adepta "Capului plecat,dar nici a Luptei cu morile de vint"
In situatia dvs.materiala,si a problemelor de sanatate va faceti mai mult rau in aceasta lupta inegala,si este pacat.Inteleg ca sotul are un venit,deloc de neglijat asta permitind-ui sa se judece cu dvs.mai mult timp.Daca a parasit domiciliul conjugal si locuieste cu (amanta),intentind divortul,cu siguranta nu se va mai intoarce.
Pastrati-va linistea doamna( atit cit v-a mai ramas daca se poate spune asa),nu va consumati energia,nu merita...Lasati-l sa plece...si la figurat .
Pastrati-va demnitatea doamna,nu-i dati concursul..amantei.
Lasati viata sa curga natural...:luck:
SUA are o legislatie mult mai complexa decat orice alta tara, asta e de la sine inteles, si sunt numeroase legi pe care nu le regasim in alte legislatii. In Romania va spun cu parere de rau ca nu puteti cere daune morale amantei pt divortul dintre dumneavoastra si sot. In astfel de cazuri este vina sotului deoarece nicio femeie nu il poate obliga pe un barbat sa insele contrar vointei lui.
Va doresc numai bine in continuare.
Uniune liber consimtita! :hm: E liber consimtita dar obligatiile sunt... destule... Nu-i putem spune acestei uniuni liber consimtita ”contract social”?
In cazul de fatza se aminteste despre o pensie medicala... Acum, sa imi fie cu iertare: nu stiu ce fel de problema medicala este.... dar daca aceste probleme ar face dintr-un om sanatos unul frustrat cred ca divortul e calea cea mai corecta (sau acceptarea existentei unei amante)... Iar ca individ, daca iubesc pe cineva ma gandesc in primul rand la binele persoanei iubite... nu la al meu. Nu pot spune ca iubesc pe cineva si sa ma impotrivesc ca persoana respectiva sa fie... fericita fara mine. Ar fi egoism pur – ceea ce e total diferit de iubire.
Cand incerc sa obtin beneficii materiale in baza faptului ca persoana iubita ma paraseste... nu m-ar mira ca altii sa ridice problema ”falsitatii” sentimentelor mele. Avand nevoie de ajutor financiar probabil ca as pune problema altfel... dar nu as cere daune amantei / amantului... E doar o parere...
Concubinaj
andr88a
el avnd sotie printre care o amnta timp de 8 ani in ultimi ani nu a mai cumparat bunuri materiale pe numel lui in tot acest timp ... (vezi toată discuția)