avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lovire din spate stupida - poate fi culpa comuna sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lovire din spate stupida - poate fi culpa comuna sau doar eu sunt vinovata?

buna seara,ma simt stupid de nevinovata in urma accidentului avut, dar probabil in fata legii sunt stupid de vinovata. Ma aflu pe podul grant in spre directia b-dul Mihalache,conduc cu viteza aproximativa de 40 -50 km/h pe prima banda,pe a doua banda se afla un autoturism jeep ,femeia de la volan schimba brusc banda taindu-mi efectiv calea,observ in ultima clipa semnalizarea jeepului dar si oprirea efectiva a acestuia, mie raminindu-mi putin timp sa frinez. Rezultatul fiind masina mea un sfert sub jeep. Femeia coboara si imi spune ca jeepul i-a iesit din viteze pe banda a doua si a tras repede pe prima banda , jeepul fiind hidramat.femeia avea un copil de citeva luni care nu era in scaun.Eu am avut jeep hidramat , nu are cum sa iti iasa din viteze asa simplu, are la maneta de schimb un buton si da odata iesit din viteza nu mai poti baga in viteza decit cind masina s-a oprit de tot. eu nu am vazut deloc luminile de frina pt ca iesind din viteza masinasa oprit ca si o frina de motor.Ce pot sa fac, poate fi culpa comuna sau doar eu sunt vinovata?????????????????????????
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 23:06, 6 Martie 2011
Buna ziua !
S- a facut p-vb de catre organele de politie ? in culpa carui conducator auto a fost retinuta savarsirea contraventiei ?
sau doriti o constatare amiabila ?
luati-va un avocat si nu va dati batuta. nu aveti de ce sa fiti dvs vinovata de un incident provocat de un jeep defect sau de o manuire necorespunbzatoare a lui.
nu am mers la politie,urmeaza sa facem constatarea amiabila luni. Am aflat intre timp printre amici,SUNT VINOVATA IN FATA LEGII. Orcum s-ar fi intimplat ,ca mi0a taiat calea ,ca a frinat brusc, ca a avut o defectiune masina, ca nu a fost masina manevrata corect ,sunt vinovata conform legii lovirii din spate. am inteles ca legea aceasta nu este interpretabila in nici un alt fel , nu ai pastrat distanta regulamentara,asta va spune orice politist. Am 11 ani de soferie,incerc sa fiu modesta,sunt o buna conducatoare auto, ultimul meu accident a fost acum 7 ani, in ideea in care nu sunt o mototoala care conduce doar in week-end.chiar conduc 4-5 ore pe zi .Acest accident a fost stupid, AM mai auzit ca s-ar fi schimbat curind legea....................???????
Nu aveti cum sa vinovata de producerea accidentului. Celalalt conducator auto nu s-a asigurat la schimabare directiei de deplasare.
Nu cedati
multumesc foarte mult pt mesaje. MI-as fi dorit un raspuns mult mai sigur , pt ca sotul d-mnei care a aparut la 3 min de la impact mi-a spus ca situatia in sine nu va fi catalogata decit cu vina integrala a mea propunindu- mi amiabila si oferindu-se sa-mi repare masina la jumatate de pret, adica vorba lui daca costa 1000 euro imi cere doar 500 euro. Da mi-a taiat calea trecind de pe banda 2 pe banda 1, masina i s-a oprit brusc cind a ajuns pe banda 1,conducatoarea auto a semnalizat in ultima clipa, luminile de frina nu i s-au aprins, pt ca nu a frinat, masina oprindui-sept ca iesise din drive in neutru( cutie hidramata). CE se intimpla la politie daca povestesc asta , cum va interpreta politistul fapta??????????????? Mentionez masina mea este lovita pe partea soferului iar jeepul este lovit pe bara din spate dreapta, aproape de colt.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
ContSters196838, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier. vinovat moral. daune. M.Ionut M.Ionut Buna Ziua! Am avut parte de un accident in care au fost implicate 3 masini din care doar 2 au intrat in coliziune. Eram pe un drum cu 3 benzi pe sens. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie GramaTatiana GramaTatiana a1, a2 si a3 se deplaseaza in acelasi sens pe un drum dintr-o comuna, fiindca a1 si a2 aveau o viteza mult prea mica(vreo 15 km/ora) a3 se hotaraste sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier adytzu1020 adytzu1020 Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)