avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia monoparentala

am o mare nelamurire poate ma poate ajuta cineva...sunt div si am in grija o fetita de 3 ani,nu lucrez si nu am nici un venit decat pensia alimentara de 150lei si aia vazuta din cand in cand..la sfarsitul luni trecute am fost la primarie sa fac iar dosarul pt alocatia monoparentala si am intampinat o mare problema...eu sunt din suceava si am un prieten care e din bucuresti dar momentan plecat in irlanda...a fost la mine de vreo 4 ori si a stat cate 2 saptamani in concediu...nu au vrut cei de la primarie sa-mi faca pt alocatie ca cica stau in concubinaj....e strigator la cer ce se intampla cu primariile deci copilu nu e al prietenului se poate numi concubinaj ca vine in concediu la mine???dar doamna de la primarie tipa cat o tinea gura ca nu se poate depune dosaru ca stau in concubinaj ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: mariniucsimona , utilizator 23:51, 5 Martie 2011
Situatia este cu totul alta.
Ca urmare a modificarilor legislative, incepand cu 1.01.2011 a incetat acordarea alocatiei familiale suplimentare si de sustinere, acordate in baza legii nr. 105/2003. In baza noii legi 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, aceasta se acorda in functie de venituri si de nr. copiilor. Pentru venituri intre 0 si 200 lei, pentru 1 copil se acorda 50 lei. Pentru transa 201-370, se acorda 45 lei.
Actele necesare sunt: cerere si declaratie pe proprie raspundere, copie certificat de nastere, avederinta de venit, adeverinta de la primarie cu bunurile detinute de familie, dosar cu sina.
Cererea impreuna cu actele se depun la primaria localitatii de domiciliu. Aceasta efectueaza o ancheta sociala in urma careia sa stabileste sau nu dreptul de alocatie. Dispozitia de acordare sau respingere se comunica solicitantului. Dreptul de alocatie se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
Asa ca doamna de la primarie nu are autoritatea de a hotara daca depune sau nu dosarul. Trebuie doar sa il primeasca si sa-l inregistreze, fara alte comentarii.
dar eu locuiesc cu parintii mei si cu fratele meu la primarie m-au intrebat ce venit are mama,tata si fratele meu,chiar daca eu nu am nici un venit sa adunat tot venitul fam tata e in somaj mama e casnica si fratele salariu minim pe economie...nu mi se pare corect astai parerea mea...ca fratele nu imi da mie banii sre si el ale lui,,,chiar asa e legea sau asa ne spun la primarie doar sa scape de noi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la alocatie monoparentala ? FloricicaAlbastra FloricicaAlbastra Buna Pot beneficia si eu de pensie monop.sunt divortata si am in intretinere 2 copii minori 9si 14 ani ?.Din 2009 de cand am div stau cu chirie la judet ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de alocatie monoparentala? valentinaionela03 valentinaionela03 Buna ziua.Eu am o fetita de 4ani si tatal ei nu a vrut sa o recunoasca,stau in casa cu parintii mei,sora mea si prietenul ei.Am un salariu de 975lei pe luna si ... (vezi toată discuția)