avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... TRANSPORT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

TRANSPORT

BUNA ZIUA!
SUNT UN CETATEAN DE 30 ANI DIN MUNICIPIUL ROMAN-JUD.NEAMT SI AM CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRADUL DE HANDICAP ACCENTUAT.

AS AVEA SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA:

IN LEGEA 448/2006 REPUBLICATA, ART.23 , SPUNE CA ,,PERSOANELE CU HANDICAP GRAV SI ACCENTUAT BENEFICIAZA DE GRATUITATE PE TOATE LINIILE LA TRANSPORTUL URBAN CU MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN DE SUPRAFATA SI CU METROUL. BENEFICIAZA DE ACEST LUCRU SI INSOTITORII PERSOANELOR CU HANDICAP ACCENTUAT,IN PREZENTA ACESTORA.LEGITIMATIA PENTRU TRANSPORTUL URBAN CU MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN DE SUPRAFATA ESTE VALABILA PE INTREGUL TERITORIU AL TARII , FIIND RECUNOSCUTA DE TOATE REGIILE DE TRANSPORT LOCAL , SI ESTE ELIBERATA DE DIRECTIILE GENERALE DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI JUDETENE, COSTURILE FIIND SUPORTATE DIN BUGETELE JUDETELOR".

CUM POT FACE ROST DE ACEASTA LEGITIMATIE?
PE BAZA ACESTEI LEGITIMATII POT MERGE IMPREUNA CU UNUL DIN FRATI SI CU UNUL DIN PARINTI GRATUIT DE CATE ORI ESTE NEVOIE, SPRE EXEMPLU PE TRASEUL ROMAN-BUCURESTI?
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 18:14, 5 Martie 2011
In momentul eliberarii certificatului care atesta faptul ca are handicap grav sau accentuat trebuia sa primiti o hartiuta pe care ar fi trebuit sa fie scrios toate drepturile pe care le aveti, pentru loc de parcare gratuit, pentru transport, pentru bilete de tratament etc, pentru dvs. si insotitor etc. Tot dansii aveau obligatia sa va informeze si sa va elibereze legitimatiile de calatorie ....
Deci trebuie sa mergeti cu talonul de pensie al persoanei care are certificatul de handicap (daca aveti), cu BI/CI, calatoriile primite pentru calatoriile cu trenul (acestea vor fi oprite si vi se vor elibera altele intr-un numar mai mare), certificatul de handicap, eventual este bine sa aveti o copie la toate aceste documente.
Exista mai multe facilitati, aceste sunt in functie de afectiunea pentru care vi s-a eliberat certificatul respectiv.
cons. jur. I.V.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap nevazator lacramitza76 lacramitza76 Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede ... (vezi toată discuția)
Gratuitate transport ginaro ginaro Buna ziua! Conform legii, o persoana cu handicap accentuat are dreptul la gratuitate pe toate liniile de transport urban (de suprafata si metrou). Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap marian_26 marian_26 ce categorie de grade are cei mai multi bani, gradul1, gradul 2 sau gradul 3? si ce bani se aloca la fiecare grad? va multumesc! (vezi toată discuția)