avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare??

B-)am o intrebare si nu-i gasesc raspuns!"Declaratia de trecere a frontierei pentru minori"cit timp e valabila,daca pe ea nu-i specificata nici o perioada?pot circula tot timp cu acea declaratie Ro...At. si retur sau totusi trebuie inoita la un moment dat?va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: maria31 , utilizator 11:46, 26 Mai 2008
Din cate stiu, in cadrul acestor declaratii sunt precizate atat tara in care se calatoreste, cat si perioada calatoriei, iar cel care il insoteste pe minor va trebui sa aiba asupra sa cazierul judiciar
Declaratie de trecere a frontierei cu un minor trebuie sa cuprinda acordul parintelui sau al parintilor ori a reprezentantului legal al minorului cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.
Declaratia este valabila doar pe perioada specificata in cuprinsul ei.
=D>Buna ziua si multumesc pentru raspunsuri!
in declaratia fiului meu e specificat asa:"PREZENTA DECLARATIE VA SERVI LA POLITIA JUDETULUI-SERVICIU PASAPOARTE SI LA INDEPLINIREA FORMALITATILOR DE TRECERE A FRONTIEREI":fara alti termeni .Va multumesc inca o data!
Model declaratie:

[ link extern ]
Multumesc pentru formular!
micutul meu circula cu mine tot timp,niciodata cu alte persoane!
va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori fara parinti la vama ter2 ter2 As vrea sa stiu ce acte ar avea nevoie un minor de 16-17 ani ca sa treaca granita insotit de un major dar care nu este nici tutore nici ruda . (vezi toată discuția)
Procura minor simoalin simoalin Buna ziua, In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate lumi71 lumi71 Pentru cine stie si ma poate ajuta: Un minor cu buletin poate calatori in strainatate cu avionul doar cu buletinul? Sigur nu trebuie pasaport? Stie cineva ... (vezi toată discuția)