avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

credit de nevoi personale cu ipoteca

buna seara,am o mare problema,sper sa ma lamuresc pana la urma.asadar .....in 2008 eu si sotul meu am facut un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca,apartamentul girat este pe numele mamei mele care a decedat,acum 3 ani valoarea lui era de aprox 64.000 eur si imprumutul a fost de 83.000 chf,adica vreo 47.000 eur ,intrebarea este : daca nu mai pot plati ratele si voi fi executata silit,banca va scoate ap. la licitatie,acesta nu va fi vandut cu o suma care sa acopere creditul ,pt ca piata a scazut , ce se intampla?voi mai plati diferenta sau faptul ca am fost executata va fi de ajuns? :-/ :help: va multumesc ,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:12, 7 Martie 2011
Imobilul se va vinde la licitatie publica la o valoare cat sa acopere creditul.
Nimanui nu ii pasa de valoarea reala a imobilului.
Daca reusiti sa il vindeti la un pret cat se poate de mare ar fi de preferat.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca imobilul ipotecat va fi vandut la licitatie,iar suma obtinuta nu va acoperi datoria,veti ramane datoare creditorului pt.diferenta ramasa.
Conform prev. CPC veti fi executata silit in oricare din formele prev. de lege, pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlu executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare.
offfff ce bine ar fi ca nu am de unde sa le mai dau si diferenta ca si asa a crescut cursul foarte mult si implicit rata,va multumesc de raspuns
incercati sa gasiti dvs un cumparator. vandut la licitatie , suma obtinuta e mult mai mica decat valoarea pe piata a ap, iar daca suma obtinuta nu acopera creditul, ramaneti in continuare datoare

Alte discuții în legătură

Licitatie executare silita ContSters194995 ContSters194995 As dori sa stiu cate licitatii se fac la o executare silita a unui imobil (credit imobiliar neplatit), cu cat scade pretul la fiecare licitatie, la ce interval ... (vezi toată discuția)
Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ammmedeo ammmedeo Am incheiat un credit ipotecar acum 3 ani, datorita crizei financiare si reducerii venitului cu 25% nu mai am banii pentru plata ratelor lunare, nu mai ... (vezi toată discuția)