avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie executare silita

As dori sa stiu cate licitatii se fac la o executare silita a unui imobil (credit imobiliar neplatit), cu cat scade pretul la fiecare licitatie, la ce interval au loc si care e pretul de pornire daca valoarea evaluata a imobilului este mai mica decat valoarea soldului creditului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:30, 30 Iunie 2011
pretul de pornire e cel la care ap a fost evaluat, nu are legatura cu creditul. ( daca aveti credit de 100 mii si ap val 20 mii, 20mii e pretul de pornire). daca nu se vinde la primul termen, la al doilea, se porneste de la 75% din cat s-a evaluat.. de la al trei-lea se va vinde la cel mai mare pret oferit, cat de aproape se poate de pretul de pornire.
[ link extern ] /
Se poate vinde mereu, dar sa nu intevina perimarea....
De la al 2-lea termen incolo, se vinde la 75% din pretul evaluat si daca nu se obtine acest pret se vinde la cel mai mare pret oferit.
Practica arata ca unele imobile s-au vandut si la 15-20% din valoarea de evaluare. Instantele au respins contestatiile la executare introduse de debitorii pe motiv ca pretul vanzarii este derizoriu...si deci... mare atentie...
Eu vreau sa cumpar, nu sa vand, si nu am concurenti, de aceea doream sa stiu cat sa astept si cam cat sa ofer. Pretul de pornire este de 60.000 Eur.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ContSters194995, utilizator
"în cazul existenţei unui singur participant, acesta va avea posibilitatea să cumpere imobilul doar la preţul de strigare"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta la licitatie lidy_c lidy_c Buna ziua si Sarbatori Fericite tuturor celor care utilizeaza acest site. As dori, daca se poate, o lamurire in ceea ce priveste recuperarea unei creante ... (vezi toată discuția)
Executare silita a 1/2 dintr-un apartament becali-prodanca-reghe-prigoana becali-prodanca-reghe-prigoana buna ziua ,doresc sa cunosc opiniile dv.stra cu privire la executarea silita a unui ap.pentru val. de 15000 +2000 cv.cheltuieli de executare = ... (vezi toată discuția)
Procedura licitatie dtztz dtztz As dori un raspuns in legatura cu o situatie care s-ar putea intampla la o licitatie. Doua persoane se inscriu la licitatia unui imobil evaluat la 100lei. ... (vezi toată discuția)