avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a 1/2 dintr-un apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a 1/2 dintr-un apartament

buna ziua ,doresc sa cunosc opiniile dv.stra cu privire la executarea silita a unui ap.pentru val. de 15000 +2000 cv.cheltuieli de executare = 17000 roni.
In acte este inscris ca ap. cu 3(trei)camere, dar in realitate proprietara l-a modificat in ap. de 2(doua) camere fara avizele necesare si fara ca noile modificari sa fie inscrise in C.F.(documentele ce insotesc ap.la vinzare.)
EXECUTORUL Judecatoresc a scos la licitatie ca fiind ap.de 3(trei) camere asa cum era trecut in acte,fara a tine cont de situatia reala. VALOAREA DE LICITATIE ABUZIVA ca ap. de 3 camere este de 200.000 roni total iar pt.1/2= 100.000 roni .FOLOSINTA ap .este in devalmasie - MAMA- FIU..Fiind vorba de o executare a 1/2 din ap.ce apartine debitoarei (cealalta 1/2 este pe numele fiului ei cu retard mintal in virsta de 28 ani ), cum se face recuperarea sumei datorate creditorului. Cum se face delimitarea partilor din imobil pe care le v-a cumpara un potential cumparator ?...Daca la cele 3 strigari - 100% -75% -50 % ap. nu va fi solicitat de nici un cumparator in situatia aceasta ( 2 camere -NU- 3 ca in acte ), daca convietuirea cu un individ cu comportament agresiv - ce mai detine si un ciine BOXER - talie mare = NU VA PUTEA FI POSIBILA - CE SOLUTIE are executorul pentru recuperarea debitului ? CREDITORUL A PLATIT TOATE TAXELE IMPUSE DE CATRE EXECUTOR , IAR DEBITOAREA ARE ACEST BUN CU CARE POATE SA-SI PLATESCA DEBITUL STABILIT DE INSTANTA.
Astept raspunsul dv.stra - VA MULTUMESC !
Dvs fiind creditorul ?
In casa locuieste debitoarea cu fiul si cainele ?
De ce ziceti valoare de licitatie abuziva, apartamenul valoreaza mai mult sau mai putin ?
Consider ca este un pret de licitatie abuziv deoarece expertul judiciar nu a facut o evaluare justa a situatiei actuale a apartamentului . In C.F.(actele casei ) acest ap. este inscris ca fiind un ap. cu 3(trei ) camere ,dar in realitatre proprietara l-a transformat intr-un ap de 2( doua ) camere fara ca sa fi obtinut aprobarile necesare si deci in acte a ramas tot un ap. cu 3 ( trei) camere . Normal ar fi fost ca Executorul judecatoresc prin expertul implicat in acest dosar ( am platit onorariul cerut pentru expertul lor- in afara de taxa de executare silita ), sa fi consemnat in P.V. preliminar situatia actuala , adica : - precum ca este un ap. de terei camere transfoamat fara documente legale intr-unul cu 2 camere. Trebuia sa evalueze fiecare suprafata a fiecarei camere deoarece una este mai mare formata din doua camere - iar alta este mai mica - astfel diferind si pretul. IN ACEST CAZ CUM SE STABILESTE COTA DE 1/2 . Baia, bucataria si holul ramin sa fie folosite la comun . Dupa evaluarea corecta a suprafetelor , cred ca trebuia ceruta iesirea din indiviziune in vederea punerii in vinzare a 1/2 din ap. cei revine debitoarei . In lipsa acestor demersuri cum poate pune expertul in vinzare locatia , fara ca viitorul cumparator sa fie informat de componenta imobilului pe care-l va dobindii prin cumpararea la licitatie .Proprietara ar fi trbuit sa fie obligata la eliberarea spatiilor vindute - camera ,1/2 din bucatarie iar in baie nu mai exista cada normala- si-a montat o cabina de dus ultra moderna cit baia -din perete in perete .Licitatia a fost anuntata la sdiul executorului judecatoresc , dar cred ca normal ar fi trbuit sa fie la adresa unde se afla ap. pentru a se putea face vizionarea de catre potentialii cumparatori. EXECUTORUL spune ca pus in vinzare cota parte 1/2 din ap. IN ACEST CAZ CRED CA AR FI TRBUIT VINDUT TOT AP. PENTRU CA , - CREDITORUL SA POATA SA-SI PRIMEASCA cota de 1/2 din valoare . IN situatia in care este un ap. transformat fara documente legale si nementionat de catre executor in actele licitatiei , potentialul cumparator va pute fi amendat de catre Primarie pentru modificari pe care acesta nu le-a facut.
FIIND O SITUATIE APARTE , VA ROG SA MA SFATUITI CE TREBUIESTE SA FAC PENTRU A-MI putea recupera banii . Eu nu doresc sa cumpar partea debitoarei deoarece nu am posibilitate materiala inafara de debitul pe care trebuie sa-l recuperez conform sentintei judecatoresti.
IN pap. loicuieste DEBITOAREA ( mama ) impreuna cu fiul si ciinele . MAMA ESTE TUTORELE BAIATULUI PROBLEMA- DACA S-AR GINDII LA BINELE EI SI AL COPILUILUI , AR TREBUII SA ACCEPTE VINZAREA INREGULUI ap. iar din banii obtinuti dupa achitarea datoriilor sa-si poata cumpara un alt ap cu 2 camere . IN CONDITIILE ARATATE NICI UN VIITOR COLOCATAR NU VA PUTEA LOCUII IMPREUNA CU EI .
CE SOLUTIE PROPUNETI ?.
Va multumesc anticipat !
Va rog, nu mai scrieti cu majuscule, contravine reglamentului.
Execurorul scoate la vanzare asa cum e ap in acte, mai departe nu e treaba dvs cum va locui noul proprietar sau daca debitoarea ii face loc sau nu.
Pt ca e putin probabil sa se vanda la licitatie 1/2, puteti cere dvs iesirea din indiviziune.
Daca s-ar vinde 1/2, nu va imaginati sa cel ce ia va locui cu batrana si cainele in ap, va cere el iesirea din indiviziune. Cumpara pe mai nimic 1/2 din ap la a ensprea licitatie si apoi cere iesirea din indiviziune , ii da copilului bani ptcota lui si ramane cu casa, sau cere sa le fie atribuita casa si sa ii plateasca jumatate din valoarea casei, asta inseamna un profit in bani.
Spuneti-mi va rog, eu fiind creditorul cum sa procedez pt. cererea de iesire din indiviziune deoarece debitoarea nu va fi interesata sa coopereze? Trebuieste sa fac cerere catre executorul judecatoresc sau catre instanta din cadrul judecatoriei din sect . unde este situat ap.?
Va mai rog sa-mi spuneti pina la ce pret poate scadea valoarea cotei de 1/2 din ap. supus licitatiei de catre executor ? Stiu ca prima strigare = 100%, a doua strigare =75%, a treia strigare =50% ... daca nu este solicitat de nici un cumparator ce urmeaza pentru ca eu sa am posibilitatea sa-mi recuperez banii. Eu am platit si taxele cerute de executor si onorariul pt.expertul evaluator- acestia sunt bani pe care trebuie sa-i recuperez impreuna cu debitul debitoarei stabilit de instanta.
Va multumesc !.
A 3-a strigare porneste de la 75 % nu de la 50%.

Alte discuții în legătură

Mostenire, drept de proprietate Zsolt21 Zsolt21 Buna, In urma cu 4 ani mama a decedat si pe baza legii am primit 3/16 parti din casa din oras eu, 3/16 sora mea si restul de 10/16 parti tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Litigiu roxana_dandica roxana_dandica Buna ziua, As dori cateva informatii in legatura cu o casa in litigiu.... voi explica pe scurt cele intamplate ... O persoana fizica a imprumutat alta ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)