avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a 1/2 dintr-un apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a 1/2 dintr-un apartament

buna ziua ,doresc sa cunosc opiniile dv.stra cu privire la executarea silita a unui ap.pentru val. de 15000 +2000 cv.cheltuieli de executare = 17000 roni.
In acte este inscris ca ap. cu 3(trei)camere, dar in realitate proprietara l-a modificat in ap. de 2(doua) camere fara avizele necesare si fara ca noile modificari sa fie inscrise in C.F.(documentele ce insotesc ap.la vinzare.)
EXECUTORUL Judecatoresc a scos la licitatie ca fiind ap.de 3(trei) camere asa cum era trecut in acte,fara a tine cont de situatia reala. VALOAREA DE LICITATIE ABUZIVA ca ap. de 3 camere este de 200.000 roni total iar pt.1/2= 100.000 roni .FOLOSINTA ap .este in devalmasie - MAMA- FIU..Fiind vorba de o executare a 1/2 din ap.ce apartine debitoarei (cealalta 1/2 este pe numele fiului ei cu retard mintal in virsta de 28 ani ), cum se face recuperarea sumei datorate creditorului. Cum se face delimitarea partilor din imobil pe care le v-a cumpara un potential cumparator ?...Daca la cele 3 strigari - 100% -75% -50 % ap. nu va fi solicitat de nici un cumparator in situatia aceasta ( 2 camere -NU- 3 ca in acte ), daca convietuirea cu un individ cu comportament agresiv - ce mai detine si un ciine BOXER - talie mare = NU VA PUTEA FI POSIBILA - CE SOLUTIE are executorul pentru recuperarea debitului ? CREDITORUL A PLATIT TOATE TAXELE IMPUSE DE CATRE EXECUTOR , IAR DEBITOAREA ARE ACEST BUN CU CARE POATE SA-SI PLATESCA DEBITUL STABILIT DE INSTANTA.
Astept raspunsul dv.stra - VA MULTUMESC !
pina la ce suma - procent poate avea loc licitatia apartamentului pemtru a-mi putea recupera banii ?...Ce solutie propuneti? ...Va multumesc !
El se poate vinde si cu un pret mai mic fata de suma ce o aveti dvs de recuperat.
Nici nu stiu ce sa va zic in legatura cu partajul, ca riscati sa platiti si pt partaj si ap sa nu se vanda nici intreg.
Suma pe care trebuieste sa o recuperez este de 17000 roni . Valoarea a 1/2 din ap. care este supus executiei este calcolata la suma de 99.600 roni. In baza carui act legal- art. de lege precizati ca vinzarea se poate face chiar si la val. sumei pe care instanta a decis sa-mi fie returnata de catre debitoare ? Expertul poate vinde la un pret mai mic decit 50 % pina la acoperirea debitului ? Este prevazut in Codul civil aceasta posibilitate ? Doresc sa stiu concret pentru a putea sa discut cu executorul in vederea continuarii licitatiei pina la suma ce-mi este datorata ..... Cineva spunea ca dupa noul cod civil , imobilele nu mai pot fi vindute sub a 3-a strigare de 50% . Daca ar fi asa cum se face recuperarea datoriei de la debitorul care are totusi un imobil de valorificat ?....Va multumesc !
Va rog spuneti-mi ce se intimpla daca si la a 3 a strigare (50%) nu s-a vindut cota de 1/2 din ap. ce se intimpla cu licitatia si ce trebuieste sa urmaze in vederea recuperarii sumei de 17000 roni pe care debitoarea trebuieste sa mi-o platesca conf hot. judecatoresti . Ce trebuieste sa-l intreb pe executorul judecatoresc...?
Se poate vinde si sub pretul de 17 mii cat va datoreaza, diferenta o veti recupera prin poprire.

art 845 ncpc
(9) Daca nici la a doua licitatie imobilul nu a fost adjudecat, la cererea creditorului, executorul judecatoresc va putea stabili o noua licitatie, in conditiile prevazute la alin. (8). La termenul stabilit la alin. (8), licitatia va incepe de la pretul de 50% din pretul de pornire al primei licitatii. Daca nu se obtine acest pret si exista cel putin 2 licitatori, bunul va fi vandut, la acest termen, la cel mai mare pret oferit, chiar daca acesta din urma este mai mic decat valoarea creantei ori a garantiei. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de pornire al acestei licitatii. In continutul publicatiei de vanzare intocmite pentru cel de-al treilea termen vor fi inserate, sub sanctiunea nulitatii, toate aceste mentiuni privind modul de stabilire a pretului de adjudecare a imobilului la al treilea termen.
(10) Executorul va tine o lista in care va trece numele persoanelor care au luat parte la licitatie si sumele pe care le-au oferit.
(11) Executorul va declara adjudecatar persoana care, la termenul de licitatie, a oferit pretul de vanzare cel mai mare ori, dupa caz, cel aratat la alin. (6)-(8).
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, drept de proprietate Zsolt21 Zsolt21 Buna, In urma cu 4 ani mama a decedat si pe baza legii am primit 3/16 parti din casa din oras eu, 3/16 sora mea si restul de 10/16 parti tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Litigiu roxana_dandica roxana_dandica Buna ziua, As dori cateva informatii in legatura cu o casa in litigiu.... voi explica pe scurt cele intamplate ... O persoana fizica a imprumutat alta ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)