avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Procedura licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Procedura licitatie

As dori un raspuns in legatura cu o situatie care s-ar putea intampla la o licitatie.

Doua persoane se inscriu la licitatia unui imobil evaluat la 100lei. Licitatia e la al doilea termen, prin urmare, pretul de pornire e de 75lei. O persoane trece pe oferta de cumparare 50 lei iar cealalta 60lei.

Cand incepe licitatia cu strigare nicio persoana din cele doua nu doresc sa ofere mai mult decat suma din oferta de cumparare chiar daca pretul de pornire este de 75 lei.

Ce se intampla in continuare?
Cel mai recent răspuns: Santo , utilizator 14:12, 27 Noiembrie 2012
Se intimpla ca nu se vinde imobilul si se asteapta o a treia licitatie la care pretul de pornire va fi 50 lei.
Pretul de pornire va fi tot 75 ron, in schimb oferta depusa la dosarul executional de catre cel care participa poate fi de la 50 ron, dar asta nu inseamna ca se poate si vinde la acesti bani, daca creditorul nu este de acord poate sa nu se vanda.
Daca te referi la creditor in ideea ca ar fi o banca si datoria e mare in cazul de fata nu e asa. Datoria pt care e executat imobilul e mult mai mica fata de pretul de pornire al licitatiei. Dar oricum, cine are dreptul sa se opuna in cazul in care se ajunge cu oferta la o suma sub pretul de pornire? Este la latitudinea executorului?

Ar fi cazul: Imobil evaluat la 100 lei; pret pornire 75 lei; datoria cu tot cu costuri de executare pe la 25lei.
creditorul se poate opune...si daca este sub jumate pretul nu se poate vinde imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe nelamuriri cu achizitionarea de bunuri prin licitatie inchiriez2012 inchiriez2012 Buna ziua, am niste nelamuriri in legatura cu achizitia de bunuri imobile si mobile la o licitatie si poate cineva poate sa imi explice putin mai bine in ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Licitatie executare silita ContSters194995 ContSters194995 As dori sa stiu cate licitatii se fac la o executare silita a unui imobil (credit imobiliar neplatit), cu cat scade pretul la fiecare licitatie, la ce interval ... (vezi toată discuția)