Buna ziua.
Va rog sa imi raspundeti si mie la intrebarea urmatoare: este considerata continuitate in munca perioada dintre cand am terminat masterul pe care l-am facut imediat dupa facultate si perioada cand o sa iau somaj, deci luniile acelea trei de cand bagi dosarul la somaj si pana efectiv iti acorda somajul.,
Ma intereseaza problema aceasta pentru ca as vrea sa beneficiez de indemnizatia de crestere a coplilului, sotul nu lucreaza cu carte de munca si nu poate opta el pt concediul paternal, deci solutia ar fi ca sa pot eu sa o fac, stiind ca se considera vechime in munca si facultatea si masterul care le-am facut la zi finalizate cu examenele finale luate.
In speranta unui raspuns va multumes anticipat pentru acesta si va doresc multa sanatate.
1. In cazul dvs. nu se discuta de vechimea in munca. Perioada de studentie nu este vechime in munca ci perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie.
2. Pe dvs. va intereseaza daca veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
3. Da, veti benefia deoarece OUG 111/2010 spune ca in cele 12 luni anterioare nasterii se iau in calcul si perioadele in care persoanele s-au aflat in una din urmatoarele situatii:
- au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
- s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
- se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor.
4. Inregistrati-va la Agentia de Somaj imediat dupa absolvire.
Va multumesc domnule Tudor pentru raspunsul promt pe care mi l-ati adresat, ati inteles intrebarea mea, desii nu m-am exprimat corect, va multumesc din nou si va doresc numai bine.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Indemnizatie ccc
gabriela089
Buna ziua. Am si eu o intrebare daca se poate: eu momentan sunt studenta si nu am loc de munca. Dar as vrea sa-mi fac carte de munca si sa-mi platesc singura ... (vezi toată discuția)