avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asociatie proprietari,adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asociatie proprietari,adunare generala

Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie:
In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul trebuie sa prezinte adunarii generale rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari, propunand masuri.
Acum intervine problema in sensul ca cenzorul se da ''lovit'' si exista posibilitatea sa nu se prezinte la sedinta adunarii generale....existand semnale ca si-ar fi depus chiar demisia.
Ce se intampla in acest caz???
Cum se efectueaza descarcarea de gestiune fata de anul anterior ???

Multumesc

elga50 a scris:

Daca vreti legal, atunci pe seful de scara il introduceti in comitet, ii faceti contract de mandat si asta presupune in plus fata de ce ia in mana, netul adica, CASS, CAS, somaj pentru persoana (mandatat) si CASS, CAS, somaj, impozit 16% pentru angajator, adica asociatie.
Deci in total inca vreo 65-70% in plus fata de net.

Daca vreti legal.......... !!!!!!!!!!! ??????????

Si daca nu vrem legal ????
Cum procedam ?? Cine-si asuma raspunderea in cazul unui control ??? (orice membru al asociatiei poate angaja ,legal, un expert contabil).
Administratorul,cenzorul,presedintele sau comitetul executiv ?

Dupa cum vedeti dvs. lucrurile cred ca se potriveste expresia : ''ori suntem golani ori nu mai suntem '' ??
Eu intreb altfel : ori suntem legali ori nu suntem ??

Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
elevic, utilizator
Da, daca vreti legal, v-am scris ce presupune, nu v-am scris sa nu procedati legal.
Daca vreti mai putin costisitor, adica nelegal, procedati cum ati descris mai sus - cu rosu (poate fi si scrisa cu negru spre a nu atrage atentia cu tot dinadinsul).
Daca vreti semilegal faceti-i o conventie civila ca "pune becuri" in bloc o data pe luna si platiti numai impozit pentru el.

Aveti nenumarate posibilitati..... iar de raspuns, raspunde conducerea asociatiei, dar platesc proprietarii.

elevic a scris:

@adriantot
Multumesc.
Dar....la sedintele la care am participat se facea descarcarea de gestiune,in acest caz sa inteleg ca adunarea generala va fi STATUTARA si fara a se face descarcarea de gestiune ???

Si inca o problema in atentia dvs.;
Se preonizeaza ca indemnizatiile sefilor de scara (acum fie vorba intre noi termenul respectiv nu se regaseste in legislatia specifica asociatiilor de proprietari si evident nicio referire la indemnizatii) sa fie trecute in rosu pe lista de cheltuieli a persoanei respective urmand a fi scazuta la intretinere acea suma,asta pentru a nu mai face stat de plata si a plati taxele aferent statului.
E posibil,corect, din punct de vedere legal asa ceva ???


Incredibil ,cum poate sa obtina cineva cativa banuti (pentru achitarea cheltuielilor lunare la asociatie) printr-o "functie" ca Sef de scara...........?
Sincer,nu am auzit inca asa ceva!
Nu exista nici o "acoperire"legala cu privire la plata "SEFILOR de scara in legislatia privind asociatiile de propietari.

Despre activitatea Cenzorului ,care nu vrea sa se prezinte la adunarea generala-motivat ori nemotivat-,inseamna ca stie ceva care l-ar putea incrimina ca vinovat si nu vrea sa fie public condamnat de catre propietarii inselati (mai mult ori mai putin).
Poate exista deja motive pentru ca sa refuze "colaborarea"cu acel Comitet executiv(de exemplu:-cercetarea penala in baza sesizarii propietarilor....-o supozitie personala ,pentru ca ,acest subiect coincide perfect cu o cauza penala cu aceeasi situatie descrisa aici,inclusiv data Adunarii generale......:(()

Va doresc Succes la Adunarea Generala Exceptionala din 12 Martie-2011.Propietarii vor decide totul-conform Legii 230/2007 modificata si completata ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie locatari mixaela mixaela buna seara. am de gand sa ma angajez ca si cenzor la o asociatie de locatari .Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste modele de formulare privind ... (vezi toată discuția)