Carnetul de munca a fost ridicat de la itm de catre administratorul societatii la care am lucrat in urma cu trei ani,de atunci cartea mea de munca se gaseste la el si refuza categoric sa mi-o dea .Am lucrat la o alta societate comerciala cu contract individual de munca fara a putea prezenta cartea de munca .Acum sunt in proces cu aceasta persoana.
Doresc sa va cer un sfat in aceasta problema am gasit un alt loc de munca unde trabuie sa fac dovada ca am lucrat ca si conducator auto si nu stiu cum sa procedez.Am incercat la Casa de pensii si mi s-a spus ca s-au trimis fisierele cu cartile de munca scanate la Casa Nationala de Pensii.De unde pot eu sa stiu daca a fost sau nu scanata cartea mea de munca.
1. Impotriva refuzului fostului angajator de a va elibera carnetul de munca puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata.
2. Pe coperta din spatele carnetului de munca trebuie sa existe aplicata o stampila pe care scrie * Scanat si arhivat ...*, asa va puteti da seama daca este scanat carnetul dvs de munca.