avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Club / asociatie sportiva sau SRL ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Club / asociatie sportiva sau SRL ?

Buna ziua,

vreau sa infiintez un Club sportiv care sa aibe ca si activitate mai multe sporturi: Inot, tenis de camp si schi. in lege, ce am gasit si ce am inteles, este ca un club sportiv nu poate sa aiba decat o activitate sportiva, insa Asociatia sportiva poate avea mai multe.
Acum intrebarea mea este care este exact diferenta intra Club Sportiv si Asociatie Sportiva si eventual ar fi o solutie sa imi fac mai bine SRL cu cod CAEN 931 sau 932? (SRL cu activitate sportiva?)
La Clubul sportiv pot sa particip la capital si in natura? Pentru ca am echipament pentru practicarea inotului in valoare de peste 1000 euro. Pot sa particip cu echipamentul la capitalul Clubului / Asociatiei?
Care este avantajul - dezavantajul unul Club Sportiv (asociatie) fata de un SRL ?
Tin sa mentionez si faptul ca am 27 ani si poate pot sa primesc si ajutorul de la stat pentru ca am sub 35 ani....

As aprecia un raspuns cat mai detaliat si multumesc in avans!

Cu stima,
Tibi
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 22:53, 7 Martie 2011
cunostiintele mele ma limiteaza sa fac afirmatii despre asociatii si societati... despre cluburi sportive nu am cunostinta

in primul rand diferenta dintre asociatie si societate este:
- asociatia este o persoana juridica fara scop patrimonial (profitul nu se imparte actionarilor), iar societatea are ca scop obtinerea de profit (deci, se imparte actionarilor);
- in cazul retragerii din asociatie aportul in natura si/sau in moneda NU se restituie asociatului care se retrage, la desfiintarea asociatiei este donat catre alta asociatie cu obiect de activitate similar, pe cand la societate cand se retrage un actionar/asociat, cota parte din patrimoniu ii este restituita

acestea sunt cele mai importante aspecte
aportul poate fi si la asociatie si la societate in natura (bunuri diverse) cat si in moneda (bani)

despre subventia guvernamentala... im primul rand trebuie sa ai un plan de afaceri foarte bun, iar in al doilea rand sa aduci aport in valoare de minim 10.000 euro (din cate stiu, statul iti da maxim 50% din capitalul cu care incepi, dar nu mai mult de 10.000) .... este vine sa verificati legislatia in privinta subventiei ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare club sportiv sau asociatie transtravel_as transtravel_as buna ziua , in contextul afirmatiei din ,, GHID INFORMATIV DE ÎNFIINŢARE A STRUCTURILOR SPORTIVE ,, conform careia ,,Cluburile sportive pot ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat minoritar din sa Cosima Cosima Un asociat (15%) dinntr-un SA doreste sa iasa din aceasta si sa isi retraga terenul cu care a venit in aport! Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Marire de capital social cu un imobil la srl . Dan Mihai Dan Mihai Buna ziua am si eu o nelamurire sunt casatorit si avem un imobil impreuna sotia este de acord sa maresc capitalul social cu imobilul acesta la societatea la ... (vezi toată discuția)