avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ÎNTOARCEREA LA MUNCÃ DUPÃ CONCEDIUL CRESTERE COPIL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ÎNTOARCEREA LA MUNCÃ DUPÃ CONCEDIUL CRESTERE COPIL PANA LA 2 ANI

Bună ziua.
Am din păcate acceași problemă pe care am avuto și înainte doar că acum problema mea înloc să se rezolve sa agravat.firma la care momentan figurez cu contractul suspendat pt concediu maternal,a postat pe internet anunt pt.ocuparea postului de secretara.
Eu am gasit anunțul și am sunat la firmă ,prezentîndumă și comunicîndule că aș fi dispusă să revin la muncă mai devreme,eu trebuind să încep munca în 19 iulie.Nu știu dacă e legal sau nu far mau chemat la interviu la care am și participat am fost supusă unor probe ,după care am fost anunțată că nu am fost selectată.A cerut lamuririi privind decizia lor dar nu am mai fost anunțată ulterior .Întrebarea mea este se ,poate proceda în accest fel au dreptul să mă lase acasă asa sau există o soluție la acceastă problemă?Menționez că acum în firmă sa schimbat conducerea.Chiar și așa aș dorii să stiu ce se poate face pe cale legală.Pt că din ce discutii am avut cu noul șef reise că nu dorește să mă întorc.


Vă mulțumes anticipat.



VICTORIA BACIU
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 6 Martie 2011
In somaj sunt obligati sa va dea.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Nu sunt obligati sa va trimita in somaj ... numai in anumite situatii se poate beneficia de somaj.
1. Pe perioada cat sunteti in CCC angajatorul poate angaja alta persoana pe postul dvs. numai pe perioada determinata, pana la revenirea dvs. din CCC.
2. Cand se termina CCC faceti o cerere catre angajator pentru incetarea suspendarea CIM si reluarea cativitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Angajatorul este obligat sa va primeasca la serviciu pe acelasi post prevazut in CIM. Daca persoana care v-a inlocuit are CIM pe perioada nedeterminata sesizati ITM pentru incalcarea Codului muncii.
4. Daca postul dvs. a fost desfiintat atunci va poate concedia cu art.65 din Codul muncii si, in acest caz, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea serviciului dupa concediu crestere copil petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati pas cu pas ce ar trebui sa fac daca expira perioada de 2 ani de stat cu copilul si sunt in relatii f. rele cu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj dupa ccc? logikman logikman buna seara.as vrea sa imi spuna si mie cineva dak am dreptul la somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului asta in cazul in care seful a angajat ... (vezi toată discuția)
Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)