avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de urmas pentru minori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de urmas pentru minori

Buna ziua. Doresc raspuns daca se poate la urmatoarea problema pe care o are sora mea.Urmeaza sa primeasca pensia de urmas dupa mama, dar fratii cu care locuieste au amenintat-o ca nu i va da banii personal deoarece acesti bani oricum ei ii primeau in urmatoarele 6 luni,chiar daca ea nu era minora. Sora e minora , are 17 ani, si eu i am spus ca numai ea are dreptul la pensie, dar trebuie sa-si termine scoala altfel nici ea nu mai beneficiaza de acesti bani. Acum ,ea ca sa se razbune ( nu le inteleg problemele ) a lipsit de la scoala, spunand ca abandoneaza cursurile numai sa nu mai primeasca acesti bani sa nu-i primeasca fratii. Am convins-o sa mearga la scoala, dar vreau sa stiu, ar fi avut fratii dreptul 6 luni, la pensie de urmas? Daca ea abandoneaza scoala, mai primeste pensie pana la 18 ani? Nu cunosc bine aceste legi si as vrea un raspuns sa-i arat si ei. Oricum, fac in asa fel sa inteleaga ca prin razbunare, ea pierde mai mult decat frati. Si inca ceva, din cei 4 frati cu care sta, doar unul e in somaj, iar restul nu lucreaza nicaieri de aceea ei cred ca au dreptul la pensie. Toti au varsta intre 20 - 26 ani. Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: valy_gaby94 , utilizator 00:39, 7 Martie 2011
Pana la 16 ani un minor primeste pensie de urmas. Dupa 16 ani, doar daca face dovada ca urmeaza o forma de invatamant, si in continuare o facultate, pana la maxim 26 de ani, pe durata normala a studiilor.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
ContSters193035, utilizator
fratii nu au dreptul la pensia de urmas. sora dvs ar fi indicat sa isi termine scoala pt a avea dreptul in continuare la pensia de urmas.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas trascaelena trascaelena Tatal meu avea 43 de ani si a murit pe 25 ianuarie 2012, fratele meu in varsta de 20 de ani a depus dosarul sa primeasca pensie de urmas el a depus dosarul in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas bozzont bozzont ma numesc Claudia, am 17 ani si pana la varsta de 16 ani nu am avut de loc certificat de nastere la 16 ani am cunoscut un baiat de 26 de ani care m-a ajutat ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Zetu Elena Zetu Elena 1.In urma unei tragedii fiica mea in varsta de 32 de ani a decedat,A fost casatorita si i-au ramas 2 fetite de 8 si respectiv 4 ani.A avut pensie de boala 419 ... (vezi toată discuția)