Buna ziua,
Cazul meu este mai complicat, dar voi incerca sa fiu cat mai scut :
- parintii mei au divortat, eu fiind singurul copil am fost incredintat tatalui, tatal primind mostenire de la parintii sai casa si niste terenuri prin contrac de vanzare cumparare, sora sa ( matusa ) renuntand la succesiune;
- am terminat facultatea si urma sa ma casatoresc, tatal " cu prijinul concubinei " s-a aratat total nemultumit de viitoarea nora si de faptul ca am fost sprijinit in luarea deciziei de casatoie si de mama( fosta lui sotie ) ;
-m-am casatorit totusi, tatal rupand orice legatura cu mine, la ceva timp s-a casatorit si el cu concubina si tot " cu sprijinul concubinei " a incercat sa ma dezmosteneasca ;
Intrebarea mea este : odata ce s-a casatorit - are 10 ani de cand e casatorit cu fosta concubina, ea avand doi copii, sub ce forma poate sa ma inlature de la succesiune? Nu cred ca va incheia contracte de vanzare- cumparare decat cu anumite clauze poate, altfel e constient ca va ramane fara nimic la batranete.
Nu stiu cum spuneti ca incercat sa va dezmosteneasca.Nu va va putea dezmosteni.Aveti cota dvs. de mostenire legala , rezerva succesorala , pe care chiar daca o va incalca inchieind vreun anumit act, dvs. veti putea ataca actul respectiv .
raspuns:
atat timp cat tatal dvs este in viata, poate sa dispuna dupa bunul plac ce face cu bunurile proprii.le poate vinde, dona ,testa, etc.
cand va surveni decesul tatalui dvs, dvs in calitate de fiu fiind mostenitor rezervatar de rang I, veti mosteni o cota parte din mostenire.De asemenea, daca va face testament sau donatie si acestea vor depasi cotitatea disponibila, se poate cere reductiunea liberalitatilor.
Mostenire
mandy7000
am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ... (vezi toată discuția)