avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cand se poate inscrie litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cand se poate inscrie litigiu

X(un mostenitor omis de la succesiune) cere intr-un proces anularea unui un certificat de mostenitor + 2 contracte de vanzare cumparare (toate au ca obiect un imobil). Poate obtine si inscrierea litigiului in cartea funciara inca de la inceputul procesului ? Mai precis , poate solicita anularea CM+CV1+CV2+inscrierelitigiu in cartea funciara?

Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 14:29, 7 Martie 2011
Inscrierea litigiului la cartea funciara se face dupa obtinurea certificatului de grefa de la instanta, ce sa ateste existenta pe rolul instantei a unui dosar, avand ca obiect nulitate act de proprietate imobil.
Si da, se poate cere CM+CV1+CV2 in cadrul aceluiasi proces, dar pentru notare litigiu, va trebuie certificat de grefa.
si poate obtine acest certificat de grefa inainte de a anula certificatul de mostenitor?
Nu, in privinta inscrierii litigiului in CF, cel mai simplu este asa:

Imediat cum ati depus plangerea puteti cere un certificat de grefa din care sa reiasa ca aveti acest litigiu pe rol (partile, obiectul, termenul,etc), certificat in baza caruia cereti la CF inscrierea in registre a litigiului. Cererea pt eliberarea unui certificat de grefa o depuneti la grefa instantei, o timbrati cu 1 leu taxa judiciara si 0,15 lei tb. judiciar. Vi se elibereaza certificatul a doua zi apoi mergeti de urgenta la CF, platiti 20 de lei, completati formularul tipizat pt. notarea litigiului anexand acest certificat de grefa ...si rezolvati problema!

Instanta nu va nota litigiul in CF, nu exista nicio prevedere legala in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
banuiesc ca nu oricine poate obtine un certificat de grefa. cel ce solicita anularea certif. de most. , nu trebuie sa-si dovedeasca intai, in instanta calitatea de mostenitor ?
certificatul de grefa NU ANULEAZA certificatul de mostenitor.
din practica, pot sa va spun ca nu ati ales calea ce-a mai buna in speta susmentionata.

Alte discuții în legătură

Lege sau coruptie Brandushica Brandushica Domnilor avocati si stimati uitilizatori al acestui site , ma confrunt cu urmatoarea problema , in urma unui proces care avea ca obiect nulitatea absoluta a 3 ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Ma pot inscrie in cartea funciara cu un certificat de mostenitor, in conditiile in care acesta este contestat in instanta (de catre o terta ... (vezi toată discuția)
Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)