am obtinut un alt job si doresc sa plec in conditii legale de la actualul loc de munca
in contractul de munca se specifica perioada de preaviz de 15 zile; eu fac cererea de intrare in preaviz sau trebuie doar sa anunt firma ca plec si imi dau ei preavizul?
daca nu sunt de acord cu plecarea mea, imi pot da demisia pur si simplu?
Faceti o cerere prin care solicitati incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor (art.55 lit.b din Codul Muncii). Daca vor fi de acord, puteti pleca din aceeasi zi .Daca nu , depuneti cu nr.de inregistrare Demisia si veti sta perioada de preaviz prevazuta in contractul de munca .
Pt a pleca trebuie sa faceti o cerere-demisie pe care sa o inregistrati la angajator. In mod normal preavizul e obligatoriu din moment ce e prevazut in contract dar angajatorul poate accepta sa plecati si fara sa mai stati in preaviz. Daca nu vrea trebuie sa stati inca 15 zile, lucru pe care vi-l va comunica angajatorul.
Succes
1. Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - , caz in care nu se acorda preaviz.
Încetarea contractului de muncă se va produce la data realizării acordului de voinţă sau la data stabilită de părţi.
2. Daca nu este de acord cu aceasta cerere , va puteti da demisia ..situatie in se poate sau nu efectua preavizul.
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de dvs în demisia.
De asemenea, angajatorul are posibilitatea de a renunta total sau partial la efectuarea preavizului.
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz?
cporanc
Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Despre demisie
ingerassweety
In cazul in care angajatul demisioneaza, angajatorul il poate obliga sa stea in preaviz ?Daca da, cate zile ?
Dar daca angajatul isi da demisia si in cerere e ... (vezi toată discuția)