avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract aditional,contract accesoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract aditional,contract accesoriu

care este deosebirea intre cele doua tipuri de contracte?Va rog raspuns si pe e-mail
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 7 Martie 2011
in primul rand nu v-ati exprimat corect. Nu exista contract aditional... poate doriti sa spuneti act aditional - acesta presupune existenta deja a unui contract, care, pe baza acordului partilor, se modifica printr=un ACT ADITIONAL.

Contract accesoriu... nici acesta nu exista ca denumire... exista in schimb acte accesorii... v-as ruga sa fiti mai explicit pe viitor, pentru a putea primi o opinie corecta si completa.
din ce am citit pana acum:
-act aditional-modifica caluzel unui contract,nu poate exista de sine statator
-contract accesoriu(exemplu -contract de garantie ,accesoriu la contractul individual de munca-exista atata timp cit CIM este in vigoare)
-contract aditional( ex:contract de confidentialitate - isi produce efectele si dupa incetarea CIM )
Gresesc? Vreau sa aflu subtilitatea dintre cele doua denumiri
in continuare sunteti in eroare asa cum v-a explicat , colega mea. interpretarea dv nu este conforma cu denumirea si intelesul specific in drept, deci.... mai mult decat v-a spus deja colega... ar trebui date in plus si la obiect pentru a primi explicatii "subtile".
Contractul accesoriu este un contract care este conditionat de existenta si validitatea unui alt contract,denumit principal. Sunt contracte accesorii: contractele care nu au ca obiect constituirea de garantii: fidejusiune, gaj, ipoteca; contractele de inchiriere care sunt accesorii la contractul de munca in unele cazuri prevazute de lege etc.

Din clasificarea contractelor - dupa existenta de sine statatoare sau nu a contractelor, avem:
a) Contracte principale, care au o existenta de sine statatoare;
b) Contracte accesorii, care sunt contracte a caror incheiere depinde de existenta altui contract.
Aceste contracte se pot naste in acelasi timp cu contractul principal sau numai dupa incheierea acestora din urma. Ele pot fi incluse in contractul principal ca o clauza a acestuia sau pot fi incheiate separat.
Importanta calificarii unui contract ca fiind principal sau accesoriu consta in faptul ca, in vreme ce validitatea contractului principal se analizeaza in functie numai de propriile sale elemente, validitatea contractului accesoriu mai depinde si de validitatea contractului principal, al carui accesoriu este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusiune ionescuecaterina ionescuecaterina un credit mobiliar poate avea si un contract de fidejusiune ? (vezi toată discuția)
Act aditional la contract ankalaura85 ankalaura85 Speta: Initial s-a incheiat un contract intre doua parti( beneficiar si prestator); ulterior s-a incheiat un contract ce cesiune prin care prestatorul ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de garantie materiala,cf lg.22/1969 brio brio Dupa ce am incheiat un CIM ,pe perioada determinata,deoarece am primit in gestiune bilete de intrate,mi s-a intocmit un contract de garantie ,prin care mi se ... (vezi toată discuția)