avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cazier fiscal
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Cazier fiscal

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema: in calitate de persoana fizica, cum trebuie sa procedez pentru a obtine un cazier fiscal ? Unde trebuie sa merg ? Ce documente imi sunt necesare pentru obtinerea acestui cazier ? Pot sa obtin eu acest cazier in locul altei persoane? Sau trebuie sa fie persoana respectiva prezenta ? Tin sa mentionez ca persoana respectiva este de nationalitate straina si nu are domiciliul in Romania.
Cel mai recent răspuns: Tifigiu Laura , Consilier juridic 14:57, 7 Martie 2011
Actele obtinerii cazierului fiscal pentru persoane fizice sunt urmatoarele:
-cerere tip
-act de identitate
-taxa in valoare de 20 ron
-timbru fiscal in valoare de 2 ron

Puteti obtine acest cazier pentru o alta persoana doar daca sunteti imuternicit de catre acesata.

Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
actul de identitate (original si xerocopie),
NIF-ul (numar de identificare fiscal în original sau xerocopie),
chitanta cu care s-a achitat taxa extrajudiciara de timbru si
pasaportul în original.
(procura speciala pt imputernicit)
Imi puteti spune, va rog, mai exact ce este acest NIF ? Persoana despre care vorbesc eu este de origine portugheza. Este posibil sa nu aiba acest NIF ?
Va multumesc.
Avand in vedere ca persoana respectiva este de nationalitate portugheza , cazierul fiscal se ridica numai de la domiciliul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva - problema cazier fiscal administrator strain bogdan27 bogdan27 Buna ziua, Intampin o problema cu AFP sector 4, pe care nu am intalnit-o la alte administratii de sector. Pe scurt, atunci cand vreau sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Cazier Yonut19 Yonut19 Doresc sa incep cursurile unei scoli de soferi in bucuresti,nu sunt din bucuresti insa cu o viza de flotant am inteles ca pot face in Bucuresti Actele ar fi ... (vezi toată discuția)
Schimbare pasaport crds in pasaport simplu adela20 adela20 Buna ziua, Sunt posesoarea unui pasaport \\"Cetatean Roman cu domiciliul in strainatate\\". Am obtinut acest pasaport de la ambasada din Grecia, nestiind ca ... (vezi toată discuția)