avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bonuri de masa si salariu net
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bonuri de masa si salariu net

Bua ziua.
Salariul brut este de 1200 ron. Bani in mana iau 600 ron si 20-21 bonuri de masa de 8,72 ron.
e corect sa imi dea bonuri in loc de bani?si din cate calcule am facut, din 1200 brut ar trebui sa iau 878 in mana( cu sau fara bonuri).
Cel mai recent răspuns: lefteriu_adrian , utilizator 10:45, 6 Iunie 2011
nu stie nimeni sa raspunda?
nu e corect sa dea echivalent bani in bonuri
ce fel de contract aveti?
cu norma intreaga , colaborare?

contract norma intreaga, de 2 ani si ceva
as dori sa imi spueti si un articol de lege sau ceva pe care sa ma bazezin discutia cu firma.
Daca aveti 1200 lei salariul de incadrare trebuie sa primiti pe statul de plata la rest cuvenit suma de 878 lei. Daca aveti si tichete de masa acelea trebuie trecute ca valoare in statul de plata si impozitate. Deci dvs. trebuie in acest caz sa primiti restul de plata plus tichetele de masa aferente fiecarei zi lucratoare. Nu este permis ca diferenta de la 600 lei la 878 lei sa va dea tichete de masa. Ticetele de masa nu se dau in compensarea banilor. Rezolvarea amiabila este cea de dorit, altfel apelati la Inspectoratul Teritorial de Munca al judetului unde socitatea isi desfasoara activitatea.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa-tichete-impozit-alte drepturi ContSters109653 ContSters109653 Cum se vor impozita bonurile de masa Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale 160 de formulare, declaratii si documente necesare in ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 24ore cu 72 ore libere Cristina_betty Cristina_betty Lucrez intr-o benzinarie, 24 cu 72 si sunt in preaviz. lucrez in aceasta firma de aproximativ 7 luni, dupa ce am fost preluati de la vechea firma. pot sa imi ... (vezi toată discuția)