avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incalcarea art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incalcarea art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002

Buna ziua. Am condus pe drumurile publice un autovehicul aflandu-ma sub influenta bauturilor alcolice. La semnalul politistului rutier am oprit autovehiculul si am suflat in echilotest, unde mi-a iesit o valoare de 0.55 mg/l in aerul expirat. Dupa aceasta am fost dus la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange. Mentionez ca am cooperat tot timpul si nu sa produs nici un accident am fost oprit datorita unui filtru. Am vreo sansa sa scap doar cu amenda si suspendarea carnetului fara sa imi fie intocmit cazier? Nu am nici un antecedent nici un fel de amenda primita vreodata, iar carnetul are 6 luni vechime.Va multumes anticipat, din suflet tuturor!
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Paul13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paul13 , utilizator 16:39, 8 Martie 2011
Sanse aproape nule. Cel mai probabil veti fi condamnat la pedeapsa inchisorii, cu suspendare iar permisul vi se va anula. Dupa trecerea unui an de zile, daca doriti sa aveti din nou dreptul de a conduce autovehicule, va trebui sa urmati cursurile unei scoli de soferi si sa dati examen pentru obtinerea permisului de conducere. De asemenea, veti avea cazier, pana la reabilitarea de drept.
Bafta!
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
robert900, utilizator
Am inteles. Si nu exista nici un mod de a scapa de cazier? Sa imi iau un avocat sau nu stiu sa cer o recalculare.Habar nu am de asta va si cer ajutorul. Multumesc mult tutror celor care miau raspuns.
ATENTIE cu caluculul retroactiv!! DAca nu stiti ce cereti (...) alcoolemia s-ar putea sa iasa chiar mai mare.
Luati un avocat. Sunt multe vicii care se pot gasi in dosarele de acest gen incepand cu prelevarea, trasportul probelor etc.
Se poate si achitare insa fara un avocat care sa stie ce sa caute in dosar ma indoiesc
Multumes tuturor pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara permis, baut, accident, furt zaicaioan zaicaioan Buna ziua ...sa incep asa am venit baut acasa am luat cheile de la masina lu cumnatamiu care sta cu mine in aceeasi casa am facut accident FARA VICTIME a venit ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie Razvan2344 Razvan2344 Buna seara. Acum o luna am fost oprit de un echipaj de politie, am prezentat actele, iar apoi am suflat in dragger unde am avut o alcoolemie de 0,67, am mers ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)