1. Cu cateva zile inainte de 21 martie faceti cate o cerere catre angajatori prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza acelorasi CIM.
2. Daca unul din angajatori este in faliment atunci luati legatura cu lichidatorul judiciar care va trebui sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
3. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca si celalalt angajator sa faca acelsi lucru: sa va concedieze tot cu art.65 din Codul muncii.
4. Actele necesare pentru somaj trebuie sa le solicitati de la ambii angajatori si acestea sunt: decizia de concediere, adeverita tip pentru somaj (anexa 14) si carnetul de munca (sau adeverinta de vechime).
5. Restul de acte pentru somaj le procurati dvs. si le puneti la dosar:
- Actul de identitate, in original si copie;
- Actele de studii si de calificare,in original si copie;
- Certificatul de nastere,in original si copie;
- Certificatul de casatorie,in original si copie;
- Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
- Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indicatorul social de referinta.
- Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indicatorul social de referinta.
- Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator
- Copie de pe hotarirea definitiva de reintegrare in munca , atunci cind reintegrarea nu mai este posibila la unitatea la care persoana a fost incadrata anterior din cauza incetarii definitive a activitatii sau la unitatea care a preluat patrimoniul acesteia;
- Dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, respectiv adeverinta de la unitatea care a preluat patrimoniul unitatii in care persoana a fost incadrata anterior, din care sa rezulte desfiintarea postului;
- Declaratie pe propria raspundere a persoanei in cautarea unui loc de munca , in cazul in care aceasta nu poate obtine dovada din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza incetarii definitive a activitatii angajatorului, urmind ca agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sa verifice la organele competente veridicitatea .