avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate reveni la numele de familie anterior,inaintea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate reveni la numele de familie anterior,inaintea finalizarii divortului?

divortul nu este finalizat,dar as vrea sa imi reiau numele de familie avut inaintea casatoriei.este posibil?multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 20:24, 8 Martie 2011
Indiferent in ce faza a procesului va gasiti puteti solicita, este o cerere ce nu necesita probatoriul si sa intarzie judecata cauzei..Succes.
multumesc frumos.sper sa reusesc.
Numele poate fi redobandit pe cale administrativa, pana la finalizarea divortului.
Altmineri, fara a exista o hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila, nu vad cum ati putea purta numele dobandit inaintea incheierii casatoriei.

Buna seara !
Perfect de acord cu d-na avocat Stoica Ioana ...=D>
Nu stiu daca se merita efortul de a recapata mai rapid numele de familie avut anterior pe cale administrativa ...
Stoica Ioana a scris:

Numele poate fi redobandit pe cale administrativa, pana la finalizarea divortului.
Altmineri, fara a exista o hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila, nu vad cum ati putea purta numele dobandit inaintea incheierii casatoriei.

Si eu sunt de acord cu Ioana.
Este de altfel si singura varianta legala posibila.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)
Ce nume va purta copilul dupa divort ella24 ella24 Buna seara. Sunt in proces de divort cu sotul meu si singura problema de la care ne certam acum este ce nume va purta copilul dupa divort.In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)