sastalavista a scris:
Mama a decedat acum 5 ani ! inainte de a deceda cu o luna fratele meu a luat-o pe mama ,m-am trezit cu proces in numele ei solicitand o parte din bani inapoi - atunci datorita lipsei de procedura nu a avut castig de cauza. Am scos amandoi certificate de mostenitor separat- nu s-a deschis succesiune de mostenire pt ca u mai era nimic de impartit si nu ne-am mai vazut; Acum, dupa 5 ani am primit o citatie emisa culmea pe 1 aprilie , ( cu acelasi text ca acum 5 ani) in care sunt chemata in judecata de mama mea - care culmea e decedata , e opera fratelui meu care trieste in concubinaj cu o avocata !
Dacă procesul în care mama dv. v-a dat în judecată s-a finalizat definitiv şi irevocabil, acţiunea fiind respinsă, nu mai poate fi deschisă o nouă acţiune de către fratele dv. în numele mamei care, în 2008 era decedată de 5 ani....astfel încât vă rămâne varianta 1 expusă mai sus.
Cum adică aţi obţinut certificate de moştenitor şi dv. şi fratele deşi nu aveaţi nimic de împărţit? Dacă nu era nimic de împărţit la decesul mamei, aceasta nelăsând avere succesorală, succesiunea nu avea de ce să se dezbată şi, în acest caz, nu puteau fi eliberate certificate de moştenitor. Acestea se pot elibera numai dacă se împart bunuri ale defunctei moştenitorilor săi, în caz contrar, notarul învestit cu dezbaterea succesiunii va cita succesibilii din Anexa 1, şi va emite o încheiere prin care va constata că nu există nici un bun de împărţit.
Chiar dacă fratele dv. locuieşte cu o avocată, asta nu înseamnă că are mai multe drepturi decât prevede legea!
Mergeţi la dosar, vedeţi despre ce este vorba, iar dacă nu vă descurcaţi, angajaţi un avocat care să vă lămurească în ceea ce priveşte obiectul cauzei, cine are calitatea de reclamant, temeiul juridic, dându-vă o soluţie concretă. ;)