avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Anulare CIM si revenire in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Anulare CIM si revenire in somaj

Va rog frumos, sa ma ajutati cu un sfat.

in 24 februarie m-am angajat, venind din somaj.
1. as putea cere anularea contractului individual de munca (ex. angajatorul refuza examenul de medicina muncii) si daca da, care este procedura legala?
2. in urma anularii contractului de munca, pot reveni in somaj?

Va rog daca se poate sa mentionati si baza legala.

Multumesc
1. Daca CIM este pe perioada nedeterminata nu mai puteti sa reveniti in somaj.
2. Luati legatura cu ITM sa va spuna cum sa procedati cu CIM si cu AJOFM sa vedeti daca aveti oportita de revenire in somaj.
Multumesc pentru raspuns:).
Va rog daca se poate sa-mi mai raspundeti la inca o intrebare:
Daca imi dau demisia si ma angajez pe perioada determinata de 1 luna, as putea reveni in somaj?
in ultimele 24 de luni am mai mult de 12 luni lucrate iar in somaj am fost 3 luni.
Multumesc!
1. Da, in aceasta situatie veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti 12 luni cotizate la somaj, in ultimele 24 de luni.

2. Vedeti ca Legea 76/2002 s-a completat, de la 16.12.2010 ci acum spune:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
3. Adica daca in cele 24 de luni sunt si luni care au mai fost utilizate pentru alta indemnizatie de somaj, acestea nu se iau in calcul.
multumesc frumos:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre conditii somaj danutz_bsd danutz_bsd Daca anul trecut, in lunile iulie si august, am fost in somaj, acum mai beneficiez de ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Se mai poate intra in somaj dupa ce ai lucrat 2 luni? iulia.balan iulia.balan am lucrat la o firma 3 ani am intrat in somaj de 9 luni din care am stat 2 dupa care m-am angajat 12 luni am intrat in somaj de 6 luni luna asta se termina ... (vezi toată discuția)
Din nou in somaj roxana cecilia roxana cecilia in luna august am fost in somaj,iar in luna septembrie m-am angajat la o SC . In ianuarie ne-au fost date preavize de concediere colectiva . Ce drepturi am eu ... (vezi toată discuția)