In urma unui proces penal s-a dat sentinta unei pedepse cu suspendare si plata unor cheltuieli judiciare. Pe adresa de acasa nu am primit nimic detaliat. Cum pot afla ce inseamna de fapt aceste cheltuieli in detaliu si unde pot fi platite?
Mentionez ca au trecut 3 luni de la sentinta.
In caz de condamnare, inculpatul este obligat la plata cheltuielilor avansate de stat, cu exceptia celor care privesc:
- interpretii desemnati de organele judiciare;
- acordarea de asistenta juridica gratuita.
Cand sunt mai multi inculpati condamnati, instanta hotaraste partea din cheltuielile judiciare datorate de fiecare.
Trebuie să achitaţi aceste cheltuieli. Puteţi fi executat dacă nu le plătiţi.
Interesaţi-vă la Biroul de executari penale de la instanţa care a pronunţat prima hotărâre şi o să vă spună funcţionarii ce aveţi de făcut.
In afara de mentiunile colegile de mai sus, e important sa stiti ca reabilitarea nu poare opera daca nu exista buna conduita a dumneavoastra si plata cheltuielilor judiciare , in integralitate .
(prin exceptie, in caz ca se va dovedi imposibilitatea de plata, instanta de judecata poate constata si pronunta reabilitarea ).
Reabilitare
ruxandra_zmeu
Va rog sa-mi spuneti daca pot cere la instanta reabilitare a pentru o condamnare de 5 ani de la eliberare au trecut 7 ani;am platit cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)