avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta presedintiala

Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ultimele 5 luni. Acest lucru a dus la debransarea de la utilitati.
Le-am trimis o notificare la conciliere unde ei s-au prezentat si au recunoscut debitele atat la utilitati cat si la chirie insa pt a plati facturile restante furnizorilor, mai ales la enel, proprietarul tb sa depuna o garantie in valoare de 3000 de lei in urma careia va dispune bransarea lor cu posibilitatea sa plateasca esalonat datoriile.
La conciliere am convenit ca le vom da o imputernicire care sa le serveasca la furnizorii de utilitati (ENEL) prin care vom solicita celor de la ENEL sa primeasca garantia platita de catre ei in numele proprietarilor si sa decida impreuna cu chiriasii la esalonarea platilor.
Dupa ce am fost deacord sa le dam aceasta imputernicire si sa ne intalnim la o data prestabilita pt a intra in posesia ei, chiriasii s-au dus glont la tribunal si au solicitat pe calea ORDONANTEI PRESEDINTIALA rebransarea la utilitati chemandune pe noi ca si proprietari in calitate de parati precum si pe cei de la enel. Si au mai facut o actiune pe OBLIGATIA DE A FACE cu aceasi solicitare. Specific ca ei s-au obligat sa plateasca utilitatile prin act aditional la contractul de inchiriere insa nu s-au tinut de cuvant ceea ce a dus la debransarea lor si notificarea din partea furnizorilor a proprietarilor pt neplata facturilor. Mai mult cei de la ENEL au scris pe ultima factura ca suntem suspecti de furt a energiei electrice noi proprietarii.
Intrebarea mea este: 1. ce poate urmarii prin aceasta ordonanta si
2. daca este posibil sa solicitam respingerea ordonantei ca inadmisibila pe motiv ca din cauza faptului ca nu au achitat facturile la timp acest lucru a dus la oprirea energie mai mult de atat noi am dorit sa dam aceasta imputernicire pt a putea face plata garantiei in numele nostru si sa se faca rebransarea insa din motive necunoscute ei au ales calea ordonantei.
Va multumesc anticipat si astept sfaturile dumneavoastra deoarece termen pt ordonanta avem pe 10.03.2011 adica peste cateva zile si nu stiu cum sa abordez problema .

Alte discuții în legătură

Posibil abuz vanzare gioarsa gioarsa Buna ziua, Am o situatie conflictuala cu Cez Vanzare la un apartament gol pe care il detin. In cursul lunii ianuarie 2011 s-a emis notificare de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei depuse de chirias la inchirierea unui apartament koronna koronna Buna ziua, Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Acum un an o persoana a incheiat un contract de inchiriere pe durata de 8 luni, pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Contracte de utilitati pe numele chiriasului Alo2016 Alo2016 Daca dam cu chirie un apartament intr-un bloc nou in care nu a locuit nimeni pina acum, poate chiriasul sa incheie contractele cu ENEL si ENGIE (gaze) in locul ... (vezi toată discuția)