avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte de utilitati pe numele chiriasului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte de utilitati pe numele chiriasului

Daca dam cu chirie un apartament intr-un bloc nou in care nu a locuit nimeni pina acum, poate chiriasul sa incheie contractele cu ENEL si ENGIE (gaze) in locul proprietarului - pe baza contractului de inchiriere? Contractele respective vor fi pe numele proprietarului apartamentului (conform contract inchiriere) sau ale chiriasului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:13, 2 Decembrie 2016
Contractele se fac pe numele proprietarului in baza actului de proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Contractele de utilitati se incheie pe numele proprietarului.
Daca acesta nu poate sa fie prezent se poate imputernici altcineva care sa semneze pentru el si in numele sau.
Da, în baza contractului de închiriere. Daca eliberează spațiul închiriat cu facturi neachitate, sumele restante rămân pe numele lui și proprietarul poate reînchiria fără probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ComanSimona

Nu confundati Enel si Engie cu UPC sau RDS.
Furnizorii de energie electrica si gaze incheie contractele numai cu proprietarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)
Intretinere si energie electrica platite de chirias Mariralu Mariralu Buna ziua , Ma poate cineva sfatui daca este corect ca : - SRL, platitor de TVA [b]inchiriaza apart. la o pers. fizica[/b], avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte utilitati - electricitate, gaze Alo2016 Alo2016 Am cumparat un apartament intr-un bloc nou, dar nu intentionam sa locuim deocamdata in el. Trebuie neaparat sa incheiem contracte pentru utiliati - de ex ... (vezi toată discuția)