- SRL, platitor de TVA inchiriaza apart. la o pers. fizica, avand in vedere ca in contract este stipulat faptul : " Chiria nu include si pretul utilitatilor ( energie electrica, intretinere, etc. ) care vor fi suportate separat de catre LOCATAR, pe baza facturilor emise de furnizorii de utilitati ", poate chiriasul sa achite direct la asociatie si la Enel facturile emise pe societate ?
- pentru a achita direct chiriasul catre acesti furnizori nu ar trebui sa apara aceste facturi pe numele acestuia ?
Mentionez ca de la asociatia de prop. in prezent se primeste, pe numele SRL-ului , aviz de plata nu factura.
SRL a inchiriat apartamentul unei persoane fizice , nu SRL a inchiriat de la o persoana fizica
SRL a inchiriat ap. la o pers. fizica; nu SRL de la o persoana fizica.
Eu ca si societate nu am nelamuriri in privinta asoc. de proprietari , doresc sa aflu cat mai multe pt a gasi o solutie favorabila chiriasului.
In prezent facturile Enel si intretinerea se factureaza pe SRL, eu achit catre fz si asociatie , dar trebuie sa ma scad cu ch. si facturez aceste ch. catre chirias unde sunt obligata sa aplic TVA.
Doresc sa stiu daca este o baza legala , ceva de care sa ma "agat" pentru ca al meu chirias sa achite direct catre asoc. si fz. de electricitate sumele aferente lunare .
Dilema
Mariralu
Buna ziua ,
Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)