avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

Buan ziua,
un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca?
Ce efecte produce daca nu este inscris?
Vamultumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 8 Martie 2011
de la 01.01.2011 nu se mai fac inscrieri in carnetele de munca. despre ce este vorba mai clar?
In conformitate cu articolul nr. 298, alineatul 3 din Codul Muncii, de la 1 ianuarie 2011 NU se vor mai pastra si completa carnete de munca. Pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca va fi data de carnetele de munca, dupa aceasa data NU vor mai fi completate, iar vechimea in munca, meserie si in specialitate se vor dovedi cu ajutorul documentelor eliberate de angajator. Evidenta muncii va fi tinuta prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor transmis in format electronic de catre angajatori, registru ce cuprinde numele si prenumele, CNP-ul, data angajarii, functia sau ocupatia, tipul contractului individual de munca si data si temeiul incetarii contractului individual de munca.
Incepand cu 31.01.2011 nu se vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la executarea si incetarea raporturilor de munca (acte aditionale, state de plata, decizii, etc.) la ITM.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Salagean Vasilica, Consilier juridic
la 1 dec.2010am incheiat un cm peper.determ insotit de un act aditional.firma angajatoare se afla in Buc.eu in Galati ,locul desf activit.Galati-Braila.Nu mi-a pus la dispozitie un ex.din cm motivand ca trebuie sa-l inregistreze ka ITM.La solicitarea mea expresa mi-a trimis pe mail un ex cu o stampila ITm din 6 dec,dar sub nici o forma nu vrea sa-mi trimita si ocopie dupa actul aditional.Care sunt efectele acestui aditional si daca trebuia inscris si nu a facut acest lucru unde sa ma adresez?
1 dec.2010am incheiat un cm peper.determ insotit de un act aditional.


Inseamna ca ati citit acel act aditional si stiti la ce face referire. Pentru a forma o opinie ar trebui sa stim la ce se referea acel act. In cartea de munca se inscriu numai actele aditionale cu privire la modificarea salariului, functiei sau locului de munca. Actele aditionale privind formarea profesionala, de ex., nu se inscriu in carnetul de munca (pana la 31 dec. 2010).
mai precis e vb de o firma de recrutare care efectueaza lesing de personal pt.angajatori diversi.Numai ca din cate inteleg lucrurile nu sunt tocmai in litera legii...

Alte discuții în legătură

Decizie de suspendare comunicata itm ENGFULL ENGFULL in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de angajator , mai trebuiesc comunicate deciziile de supendare ale CIm ( somaj tehnic) catre itm in 5 zile (vezi toată discuția)
Formulare itm soficu cristina soficu cristina Solicit, colegilor de forum si mai ales, consultantilor in personal, sa-mi precizeze o [b]baza legala [/b]de unde reiese numarul de exemplare (doua,trei) pe ... (vezi toată discuția)
marire de salariu dupa 1 an??? ilia2007 ilia2007 buna dimineata! supun atentiei dvs urmatoarea situatie:in urma unui control de la ITM ni s-a pus in vedere sa recalculam salariul unui fost angajat (in anul ... (vezi toată discuția)