avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formulare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formulare ITM

Solicit, colegilor de forum si mai ales, consultantilor in personal, sa-mi precizeze o baza legala de unde reiese numarul de exemplare (doua,trei) pe care societatea este obligata sa le depuna la ITM, in privinta CM si Actului Aditional la CM.Precizez ca de cate ori ma duc la ITM-ul din orasul Iasi, imi solicita ori 2 exemplare, ori trei exemplare.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 2 Octombrie 2009
CIM si Actele Aditionale ale CIM se incheie obligatoriu in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte (angajator - angajat). Daca Carnetele de munca se tin la ITM, inspectorii de aici cer si un exemplar din aceste acte pe care le inregistreaza spre a fi pastrat la ei, impreuna cu carnetul de munca.
Deci, codul muncii prevede obligativitatea incheierii CIM in 2 exemplare, dar pt ca se depun si se pastreaza la ITM trebuie si al treilea exemplar.
Sfatul meu, pentru evitarea neplacerilor, faceti in 3 exemplare.
Atat CIM cat si actele aditional sau deciziile se incheie in 3 exemplare, cate 1 ex ptr fiecare parte implicata (angajat, angajator) si 1 ex ptr ITM
Va multumesc .Aici e problema, le duc in trei exemplare, actele aditionale si unul mi-l tranteste inapoi cu mare .....(n-are comparatie) ca se depun in doua, ca nu o sa piarda ea timpul sa vizeze trei.Ii explic, ca atata timp cat solicita 3 ex. la CM ,trebuie sa primeasca si 3 ex. la act adit.Logica noastra difera de a lor.Eu i-am solicitat o baza legala pt.3 ex(stiind in codul muncii ca se depun in 2 ex).Mi-a replicat sa studiez legislatia.de aceea va rog sa-mi spuneti care prevedere legala specifica trei ex. la CM si restul.
1. In lege nu este prevazut numarul de exemplare. Ne adaptam la practica.
2. Ca ITM nu lucreaza unitar nu este o noutate. Fiecare functionar al aceluiasi ITM are propria lui interpretare a unei legi si, ce e mai rau, crede ca are si dreptate.
3. Legal ar fi ca si CIM si actele aditionale sa se faca in dublu exemplar, cate unul pentru fiecare parte (asa cum scrie si pe CIM), iar la ITM sa dam o copie. ITM vrea mereu un original si spune sa dam o copie salariatului (sau angajatorului) ceea ce nu este corect. De aceea eu fac mereu trei originale si nu mi s-a intamplat sa nu mi le inregistreze pe toate (nu as pleca de la ghieseul lor daca ar face asa ceva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare conf. art. 79 ContSters47405 ContSters47405 Decizia de incetare a contractului de munca conform art. 79 ( demisie ) se comunica angajatului? (vezi toată discuția)
Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale la cim Marioara Maftei Marioara Maftei Buna seara, intrebarile mele ar fi : 1.actul aditional este obligatoriu de inmanat un exemplar angajatului? 2.in cazul in care angajatul nu are actele ... (vezi toată discuția)