avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare conf. art. 79
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare conf. art. 79

Decizia de incetare a contractului de munca conform art. 79 ( demisie ) se comunica angajatului?
Cel mai recent răspuns: angibibe , utilizator 22:10, 13 Mai 2009
in mod normal , toate deciziile emise de societate (referitoare la CIM) se comunica angajatului
1. Bineinteles, i se da un exemplar inregistrat la ITM.
2. Cu exemplarul sau fostul salariat poate sa conteste in instanta decizia (chiar daca este vorba de demisie) si poate sa se duca la ITM sa solicite carnetul de munca.
tudorvaleriu a scris:

1. Bineinteles, i se da un exemplar inregistrat la ITM.
2. Cu exemplarul sau fostul salariat poate sa conteste in instanta decizia (chiar daca este vorba de demisie) si poate sa se duca la ITM sa solicite carnetul de munca.

In conditiile in care ITM pastreaza un ex original, 1 ex in original ii predai angajatului, tu, ca firma, vei pastra o copie xerox pe care angajatul va scrie ca a primit originalul?
E normal asa?Angajatorii mei nu accepta asa ceva...ci doar originale.
1. Pe CIM scrie: "prezentul CIM s-a incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte". Dar ITM nu este parte in CIM. dar el vrea mereu un original. De aceea se obisnuieste sa se faca in trei exemplare originale.
2. In cazul dvs. cred ca se poate ca angajatorul sa pastreze o copie.
De ce nu faceti decizia de incetare in 3 exemplare ? ... si astfel aveti 3 exemplare originale ...... am vazut ca se practica asa ceva in Bucuresti :)

Alte discuții în legătură

Formulare itm soficu cristina soficu cristina Solicit, colegilor de forum si mai ales, consultantilor in personal, sa-mi precizeze o [b]baza legala [/b]de unde reiese numarul de exemplare (doua,trei) pe ... (vezi toată discuția)
Act aditional contractului de munca alonso_first_one alonso_first_one Actul aditional se semneaza in 2 exemplare pentru ambele parti.Care sunt aceste parti?ITM si angajator sau angajator si angajat,angajatului i se doar o copie ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim ellymer ellymer Buna seara! As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil. Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam ... (vezi toată discuția)