avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale gradinita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

gradinita

nu poate nimeni sa ma ajute si pe mine in legatura cu mesajul anterior? va rog frumos! multumesc!
Cel mai recent răspuns: gina2006ro , utilizator 09:23, 28 Mai 2008
Actele necesare sunt urmatoarele :
- hotararea AGA, in sensul introducerii de activitati secundare ( cu privire la gradinita particulara) sau schimbarea obiectului principal de activitate;
- act aditional- introducere activitati secundare ( referitoare la gradinita particulara) sau schimbare obiect principal de activitate;
- act constitutiv reactualizat.
Avizele (de la Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei si Cercetarii ) se iau ulterior mentiunii efectuate de judecatorul delegat, respectiv, dupa momentul in care au iesit actele de la ORC.
Deci, la ORC, activitatea care are ca obiect desfasurarea acestei activitati se autorizeaza prin declaratie pe proprie raspundere.
Aceasta activitate se poate desfasura la un sediu secundar cu activitate (punct de lucru), deci nu este obligatoriu ca activitatea sa se desfasoare la sediul principal.
In codul CAEN acest obiect de activitate se incadreaza la invatamantul prescolar.

Va multumesc mult pt raspuns! Societatea e nou infiintata,cu codul CAEN specific invatamantului prescolar. Ideea e ca acum trebuie sa iau avizele de la Ministerul Sanatatii Publice si P S I si aici nu stiu eu unde trebuie sa merg si daca cer si dumnealor ceva acte,in afara de cele constitutive ale societatii?
Dupa ce am aceste avize trebuie sa fac un dosar catre Ministerul Educatiei.
Avizele P.S.I. sunt actele emise, în baza legii, de către grupurile de pompieri militari, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementările tehnice în vigoare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, adoptate în documentaţiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinţei de calitate - siguranţa la foc – a construcţiilor şi pentru satisfacerea exigenţelor utilizatorilor şi ale colectivităţilor.
Avizele p.s.i. se eliberează pe baza următoarelor documente:
a) cerere tip (două exemplare);
b) fişă tehnică p.s.i. (două exemplare);
c) formular aviz p.s.i. (două exemplare);
d) certificatul de urbanism (un exemplar – copie);
e) dovada titlului asupra terenului şi construcţiilor (un exemplar – copie);
f) certificatul de înmatriculare în registrul comerţului (un exemplar – copie);
g) documentaţia tehnică, cuprinzând piese scrise şi desenate, în care sunt incluse măsurile de prevenire şi de stingere a incendiilor (un exemplar);
h) referatul verificatorului de proiect pentru cerinţa de calitate – siguranţa la foc - , după caz; (Ordinul M.L.P.A.T. nr. 77/N/1996 - Regulament de verificare a proiectelor de construcţii).
i) opisul cu specificarea documentelor depuse (două exemplare)
j) chitanţă sau alt document de unde să rezulte faptul s-a achitat taxa de p.s.i


Agentii economici, persoanele juridice, precum si persoanele fizice pot înfiinta gradinite în conditiile prevazute de lege, cu acordul inspectoratelor scolare, potrivit Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preşcolar - O.M.Ed.C. nr. 4464/7.09.2000.
Va multumesc mult pt raspuns!
O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara organizata sub forma de srl onikandy24 onikandy24 Buna ziua, O gradinita particulara poate fi organizata sub forma de SRL, pe codul caen de invatamant prescolar? Din datele de pe Ministerul Finantelor si ... (vezi toată discuția)
Aviz isu pt constructii civile miticip miticip Buna ziua , Am o intrebare referitoare la avizul ISU Cind este necesara obtinerea avizului respectiv ? Ex. daca am un teren cu deschiderea de 10 mp si ... (vezi toată discuția)
Fisa post lucrator ssm miha_alex76 miha_alex76 buna ziua va rog sa ma ajutati cu o fisa a postului prntru lucrator desemnat SSM (vezi toată discuția)