avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca prin acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca prin acordul partilor

Buna ziua,

Acum patru zile, am depus la conducerea unitatii o cerere de incetare a contractului de munca prin acordul partilor. As avea cateva intrebari:
Trebuie sa primesc o copie a cererii?
Ce se intampla cu cartea de munca? Am inteles ca ele nu vor mai fi obligatorii. In aceste conditii mai trebuie sa o cer?
Am lucrat 6 luni - legal, am dreptul la un anumit numar de zile de concediu. Ce se intampla in aceasta situatie? Zilele nu mai pot fi luate. E obligat angajatorul sa le plateasca?
Ce alte detalii ar mai fi importante de stiut?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 8 Martie 2011
Ar trebui sa va comunice daca au fost de acord sau nu. Daca nu , nmai este acord ci puteti demisiona. In cazul incetarii cim vi se vor plati si zilele de concediu de odihna neefectuat
Multumesc pt raspuns.
Au fost de acord.
La cate zile de concediu am dreptul dupa 6 luni? 10 zile?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
mihapink, utilizator
Atunci lmrgeti l afirma si luti o copie.
Carnetul de munca este proprietatea dvs. Trebuie sa vi-l dea completat pana la 31.12.2010. Pentru restul de vechime va da adeverinta de vechime.
Aveti dreptul la 10 zile de concediu, la 6 luni lucrate, daca in contractul individual de munca aveti 21 zile co pe an.
De acum inainte va trebui ca toti salariatii cand vor inceta un contract de munca, sa ceara adeverinta tip (model ITM) completata cu perioada lucrata la acea firma. Aceste adeverinte vor fi noile "carti de munca" si trebuie pastrate cu grija.

Alte discuții în legătură

Plata concediului Raaazvy Raaazvy Buna ziua. Lucrez la un magazin de 4 luni si a venit momentul sa ma retrag din acest magazin. Mi-am depus preavizul si astept sa termin. Ce ma intereseaza pe ... (vezi toată discuția)
Concediu razvan1001 razvan1001 daca nu am lut concediu de odihna pe anul trecut patronul este obligat sa mi.l plateasca? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)