Acum patru zile, am depus la conducerea unitatii o cerere de incetare a contractului de munca prin acordul partilor. As avea cateva intrebari:
Trebuie sa primesc o copie a cererii?
Ce se intampla cu cartea de munca? Am inteles ca ele nu vor mai fi obligatorii. In aceste conditii mai trebuie sa o cer?
Am lucrat 6 luni - legal, am dreptul la un anumit numar de zile de concediu. Ce se intampla in aceasta situatie? Zilele nu mai pot fi luate. E obligat angajatorul sa le plateasca?
Ce alte detalii ar mai fi importante de stiut?
Ar trebui sa va comunice daca au fost de acord sau nu. Daca nu , nmai este acord ci puteti demisiona. In cazul incetarii cim vi se vor plati si zilele de concediu de odihna neefectuat
Aveti dreptul la 10 zile de concediu, la 6 luni lucrate, daca in contractul individual de munca aveti 21 zile co pe an.
De acum inainte va trebui ca toti salariatii cand vor inceta un contract de munca, sa ceara adeverinta tip (model ITM) completata cu perioada lucrata la acea firma. Aceste adeverinte vor fi noile "carti de munca" si trebuie pastrate cu grija.
Plata concediului
Raaazvy
Buna ziua. Lucrez la un magazin de 4 luni si a venit momentul sa ma retrag din acest magazin. Mi-am depus preavizul si astept sa termin. Ce ma intereseaza pe ... (vezi toată discuția)