avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediului

Buna ziua. Lucrez la un magazin de 4 luni si a venit momentul sa ma retrag din acest magazin. Mi-am depus preavizul si astept sa termin. Ce ma intereseaza pe mine e daca am dreptul la o parte din concediu, la cateva zile cate mi se cuvin din cele 21 zile parca. Daca am dreptul, vreau sa cer sa mi se plateasca aceste cateva zile de concediu. Ce ma sfatuiti ? Am dreptul la cateva zile chiar daca am doar 4 luni lucrate aici ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 16 Septembrie 2013
Daca in c.i.m. aveti prevazute 21 de zile lucratoare pentru CO, atunci pentru 4 luni lucrate aveti dreptul la 7 zile lucratoare de CO.

Daca nu au fost efectuate, atunci la incetarea c.i.m. vi se vor compensa in bani.

Din Codul Muncii :
art.145 (2) : Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

art.146 (4) : Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Ipj Ipj Anul acesta am lucrat in luna ianuarie pina in data de 12 inclusiv, dupa care am intrat in concediul de odihna pentru anul 2013 pina la sfirsitul lunii, urmind ... (vezi toată discuția)
Retributie pt concediul neefectuat elynedelea elynedelea Buna ziua! In cazul in care o pers este angajata cu carte de munca,avand o vechime in cadrul acelei firme,10 luni-in cazul in care isi da demisia,are dreptul ... (vezi toată discuția)
Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)