avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retributie pt concediul neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retributie pt concediul neefectuat

Buna ziua! In cazul in care o pers este angajata cu carte de munca,avand o vechime in cadrul acelei firme,10 luni-in cazul in care isi da demisia,are dreptul sa solicite banii pt zilele de concediu neefectuat?In aceasta perioada nu a solicitat nici o zi de concediu de la angajator.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 21 Iunie 2012
Aveti dreptul la plata unui numar de zile de CO proportional cu numarul de luni lucrate.
Daca in CIM ati avut 20 de zile CO pe an, atunci vi se cuvine plata pentru 20:12 x 10 = 16,66
adica 17 zile de CO.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ana-cer, moderator
Potrivit art.146 alin.4 C.mun., compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este posibilă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
chiar in conditiile demisiei?
Compensarea in bani a CO neefectuat se face indiferent de temeiul de drept al incetarii c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in concediu?? P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, de cate zile de concediu de odihna am drept daca imi dau demisia in luna septembrie sau octombrie? Nu am fost in concediu anul acesta si nu vrau sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Eliza1906 Eliza1906 La 01.08.2018 mi-a incetat CIM dar nu mi-am efectuat CO. La cite zile de CO am dreptul legal. Anul trecut am avut CO in august. (vezi toată discuția)